https://imgix.femina.dk/media/82de974b6db043f9a6f2a1dd83578375.jpg
Gravid

Gør jeres hjem børnesikkert

15. april 2009
af Else Marie Lehman
Foto: Colourbox
Selv fra børnene er helt spæde, skal man være opmærksom på de steder, hvor de kan komme galt af sted i hjemmet.

? Sørg for, at puslepladsen er indrettet, så du har alt ved hånden og ikke skal lade barnet ligge alene.

? Vær opmærksom på barnets seng: Den skal være solid uden åbninger og revner samt pynt og småting, der kan pilles af. Tjek, at siderne er tilpas høje og afstanden mellem tremmerne så lille, at barnet ikke kan falde ud eller komme i klemme.

? Siderne på jeres barnevognslift skal ligeledes være så høje, at barnet ikke kan vælte eller rulle ud af den.

? Undgå begge steder hovedpude, og lad barnet sove med sin egen lille, lette dyne (også i jeres seng). Pude og store dyner varmer meget, og de kan i værste fald dække for luftvejene og kvæle barnet.

? Sutter skal opfylde gældende krav og må kun bruges, så længe de er hele. Barnet må aldrig lege eller sove med suttekæder på grund af risikoen for kvælning.

? En skråstol skal altid stå på gulvet. Står den på et bord, kan barnet få den rokket ud over kanten og falde ned.

? Varme væsker og drikkevarer på bare 40 grader kan skolde et barns sarte hud. Så pas på med kaffe og te, når barnet sidder på skødet. Hold kopper, krus og kander uden for barnets rækkevidde. Og brug kander, der holder væsken indenbords, også hvis de vælter.

? Vandet i barnets badekar må højst være 37 grader. Tjek temperaturen med albuen eller et termometer. Og lad aldrig barnet være alene i karret, heller ikke i badestol eller -sæde.

Tjek sikkerheden
Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning har udgivet et hæfte om børnesikkerhed. Læs mere på Sundhedsoplysningen

Læs også