Gravid

“Det er tvillinger!”

17. oktober 2012
af Sundhedsplejersken.dk
Hvert år oplever over 1.000 familier ved den rutinemæssige scanning tidligt i graviditeten, at de ikke bare skal have ét barn, men at der er to små hjerter, der banker inde i livmoderen.

I en del af tilfældene har de kommende forældre så småt været forberedte på, at tvillinger kunne blive resultatet af den fertilitetsbehandling, de netop har gennemgået. Men for andre kommer det fuldstændigt som et lyn fra en klar himmel.

Læs også: At føde tvillinger er noget andet

Som gravid har du sikkert fantaseret om et barn, og om hvordan barnet kan passes ind i det liv, du hidtil har levet - måske har du ligefrem haft billeder på nethinden af dig selv gående med en barnevogn, men absolut ikke med en tvillingebarnevogn. Og så pludselig skal en masse forestillinger og fantasier laves om. Og har du allerede et barn i forvejen og troede, at denne gang havde du alt udstyret parat, så er der pludselig en del ting, der alligevel skal anskaffes, nu hvor der kommer to børn til.

Så hvordan reagerer man, når man til en helt rutinemæssig scanning får at vide, at der altså ikke er én, men to små liv i maven? Ifølge sundhedsplejersken.dk er reaktionerne er lige så forskellige som forældrene er, og ofte har moderen og faderen heller ikke umiddelbart samme reaktion på den overraskende meddelelse. Nogle tager det roligt, mens andre går fra rædsel til vild jubel. For sundhedsplejersken.dks tvillingemor Louise var den første tanke: Det er løgn!

Læs mere her i Malene Grue Østergaards artikel: Når beskeden er 'der er to'

Læs også