https://imgix.femina.dk/media/article/baby_6.jpg
Gravid

Børge får comeback: Hitter nu som navn til nyfødte

1. april 2016
APRILSNAR
Børge er pludselig blevet et populært valg til nyfødte drengebørn i Danmark, efter at det ellers er blevet anset som et navn, der er ved at uddø.

I løbet af årets første tre måneder er hele 17 drengebørn blevet døbt eller navngivet Børge.

En udvikling, som nok de færreste havde set komme, da navnet Børge kun er blevet tildelt 9 nyfødte i Danmark siden 1992.

Disse børnenavne vil hitte i fremtiden

2014 var det seneste år, hvor Børge blev valgt som navn ved dåb eller navngivning – og her fik kun ét enkelt drengebarn det pågældende navn.

Overraskende udvikling

Navneforsker Søren Kristensen fra Odense Universitet er meget overrasket over udviklingen:

- Det er yderst overraskende, da Børge nærmest er blevet anset for et navn, der er ved uddø. Derudover har tendensen i de seneste mange år været, at forældre vælger internationale navne til deres børn for at imødekomme den stigende globalisering, som finder sted. Og her passer Børge jo ikke helt ind, siger han til MAMA.dk.

Dét siger dit barns navn - om dig!

Børge er et unikt navn

Søren Kristensen har dog alligevel et bud på, hvorfor Børge nu igen hitter som navn til nyfødte drenge:

- Jeg tror, at det hænger sammen med, at det samtidig er på mode, at man vælger specielle navne til sine børn. Man vil gerne skille sig ud fra mængden, og da Børge netop er et navn, der er ved at uddø, så ligger det lige til højrebenet at vælge navnet, da det jo i dag er et yderst unikt navn, vurderer navneforskeren.

Top 50: De mest populære drengenavne i 2015

Top 50: De mest populære pigenavne i 2015

27 stjerners MEGET kreative børnenavne:

Læs også