https://imgix.femina.dk/media/article/1815-gode-boeger-om-soevn.jpg
Gravid

Babys søvn: 4 bøger, der hjælper dit barn til at sove

12. april 2018
af Josefine Gammelgaard
foto: Panthermedia
Hvis dit barn er svært at putte, så prøv med en bog. Her får du fire bøger skrevet specielt med henblik på at få dit barn til at sove.

Det kan være en lang, sej omgang at få din lille purk til at sove. Men faktisk findes der flere bøger, specielt udviklet til at få dit barn til at overgive sig til søvnen. Se bare her:

https://imgix.femina.dk/1815-kurs-mod-droemmeland_1_0.jpg

1. Kurs mod drømmeland af Heidi Møller

”Kurs mod drømmeland” blev til, efter forfatteren Heidi Møller havde arbejdet på et børnehjem, hvor hvert barn havde brug for en fast putterutine for at falde til ro. ”Kurs mod drømmeland” kan hjælpe alle børn med at sove ved hjælp af forskellige teknikker, der virker søvndyssende.

https://imgix.femina.dk/1815_kaninen_1.jpg

2. Kaninen der så gerne ville sove af Carl-Johan Forssén Ehrlin

En af de mest omtalte godnathistorier er ”Kaninen der så gerne ville sove”. Sproget er skrevet, så det virker beroligende og bogen bruger ligesom ”Kurs mod drømmeland” nogle specielle læseteknikker. Med bogen følger en vejledning til, hvordan den læses højt, så stemmeføringen også kan hjælpe barnet med at falde i søvn.

https://imgix.femina.dk/1815_hvorfor_skal_jeg_sove_1.jpg

3. Hvorfor skal jeg sove? af Signe Johanne Rhode

”Hvorfor skal jeg sove?” er en godnathistorie om Valter, hvis mor får ham til at slappe af, så han falder i søvn. Bogen er inspireret af mindfulness for børn, og er skrevet med henblik på at få børn mellem tre og seks år til at falde i søvn.

https://imgix.femina.dk/1815_filiumbur_i_droemmeland_1.jpg

4. Fililumbur i drømmeland af Carsten Sommerskov.

Fililumbur er en drage, der kan gøre sig usynlig, og han sover hver nat i fodenden af barnets seng. Ved hjælp af et afspændingsforløb i historien bliver barnet langsomt mere og mere træt og falder til sidst i søvn uden problemer.

Læs også