https://imgix.femina.dk/media/d596c6a1d3124d5f8b7dd647db796ebe.jpg
Gravid

Babys cykelhjelm - sådan gør du

24. april 2009
af Dorte Bruun Rasmussen og Sabine Lemire
Foto: Allershoppen
Køb den rigtige cykelhjelm. Den skal både passe barnet - og helst være godkendt. Vi guider.

Mange børn forsøger at skubbe hjelmen tilbage i nakken, men den skal sidde så stramt, at det ikke er muligt, og den skal sidde, så den dækker både panden og baghovedet. De to remme i hver side skal samles lige under ørerne - ikke nede ved hagen. Tag barnet med, når I skal købe hjelm, så den kommer til at passe til hans hovedform, og så I er sikre på, at han kan lide den og vil bruge den.

Godkendte cykelhjelme
Barnets cykelhjelm bør være forsynet med CE-mærkning og standardbetegnelsen: EN 1078. Hvis en cykelhjelm har været udsat for et hårdt slag eller har været involveret i et uheld, bør den udskiftes.

Tests og garantier
TÜV er en tysk organisation, som er anerkendt i hele verden og repræsenteret i 53 lande. De produkttester og certificerer, og en godkendelse fra dem er et garantimærke for et gennemprøvet produkt. CE-mærket er et fælleseuropæisk mærke til produktgrupper, som er omfatt et af et EU direktiv. Formålet er blandt andet at stille krav om sunde og sikre produkter, og reglerne er ens i alle EU-lande.

Godkendelsesnummeret EN 1078, betyder, at cykelhjelmen er blevet testet og opfylder de europæiske sikkerhedskrav. EN 14344 er en fælles europæisk godkendelse, specielt for cykelbarnesæder, der skal kunne bære børn, der vejer fra 9 kilo til 22 kilo (cirka fra de er ni måneder gamle, til de er omkring fem år).

Læs også:
Sikkerhed fra fødslen

Mangler du selv en cykelhjelm? Se de mange smarte modeller i mamashoppen HER.

Læs også