https://imgix.femina.dk/media/dc8dcd987d7e4e0ab3634ef868e307c0.jpg
Gravid

Baby sover bedst i egen seng

15. september 2009
af Line Hvid
Børn får søvnproblemer af at sove med forældrene, viser forskning.

Der er jo helt sikkert ingen mødre, som sover med deres børn, fordi de vil obstruere deres søvn. Det virker som den bedste løsning, når det er det eneste, der kan få dem til at falde til ro. Og så er det jo også lidt hyggeligt.

Men faktisk sover dit barn bedre i sin egen seng, viser en verdensomspændende undersøgelse. Den er udført på Saint Joseph University i Philadelphia, hvor man har indsamlet data fra næsten 30.000 forældre til nyfødte og tumlinger fra hele verden. De babyer, der sov i deres eget værelse fik meget mere søvn, vågnede sjældnere, havde færre problemer ved sengetid og faldt hurtigere i søvn.

Læs også: Få baby til at sove

Dr. Jodi A. Mindell, som var en af dem, der stod bag undersøgelsen, fortæller, at tidligere studier også har påvist, at det giver søvnproblemer for barnet at dele seng med forældrene.

- Sandsynligvis er det dog ikke det at dele seng eller værelse, der skaber søvnproblemerne. Men små børn, der sover i et separat værelse, falder i søvn uafhængigt af deres forældre. De kan selv vende tilbage til søvnen, når de naturligt vågner om natten. Børn der sover i det samme værelse som deres forældre har normalt en til at hjælpe dem med at falde i søvn ved sengetid og får derfor brug for hjælp til at falde i søvn igen i løbet af natten, fortæller Dr. Jodi A. Mindell.

Læs mere:
Barnets søvnbehov
Derfor sover far bedre fra babygråd

Læs også