https://imgix.femina.dk/media/article/bleskift.jpg
Annonce
Gravid

4 fædre: Derfor har vi valgt buksebleer

21. august 2017
af webredaktionen
Vi har spurgt fire fædre, om de foretrækker almindelige bleer eller buksebleer til deres børn - og så fortæller de om deres sjoveste oplevelse ved bleskift.

Jon, 32 år, har en søn på 1 år og en datter på 4 år.

https://imgix.femina.dk/jon.png

1. Hvorfor er valget faldet på netop buksebleer?
Vi valgte buksebleer, da vi oplevede, at almindelige bleer ikke altid holdt tæt. Vi oplever i hvert fald langt færre ulykker med buksebleer.
2. Hvad er fordelen ved buksebleer for barnet og den, der skifter bleen?
Fordelen for vores børn må være, at de sidder bedre og sidder på samme måde hver gang. De skal ikke klistres på som en almindelig ble og sidder derfor bedre. For mig som skifter bleen, er fordelen at den er let at give på, også mens barnet er stående. Dette er i hvert fald brugbart, hvis der ikke er noget oplagt sted at lægge barnet. Herudover er det også sværere for børnene selv at få dem af, så risikoen for ulykker minimeres.
3. Hvad er det mest kritiske/sjoveste, du har prøvet ved et bleskift?
Det sjoveste, jeg har oplevet ved et bleskift, var som relativ nybagt far, da vores første barn, Alba, engang skulle have skiftet ble. Hun var tilsyneladende ikke helt færdig, så da min søde hustru havde åbnet bleen, så Alba sit snit til at oversprøjte mor med lort. Jeg kan stadig se det for mig - panikken i mors øjne, der febrilsk forsøger at holde den netop åbne ble op foran, mens jeg knækker fuldstændig sammen af grin.

Andy, 35 år, har en datter på 2 år

https://imgix.femina.dk/andy.jpg

1. Hvorfor er valget faldet på netop buksebleer?
Vi har prøvet mange forskellige mærker og typer af bleer, og buksemodellen sidder bedst på vores pige. Bleen er nem at tage på, let at tage af og i modsætning til nogle af de andre, vi har prøvet, er der aldrig nogen ulykker. Buksebleer har også elastikker i siderne, så man ikke skal bøvle med at klistre den ordentligt sammen, uden at den sidder for stramt eller alt for løst.

2. Hvad er fordelen ved buksebleer for barnet og den, der skifter bleen?

For babyen, tror jeg, de er nok mere komfortable. Det virker i hvert fald sådan. Og for mor og far slipper man for at bøvle med at klistre den ordentligt sammen.

3. Hvad er det mest kritiske/sjoveste, du har prøvet ved et bleskift?
Jeg ville ikke kalde det sjovt, men jeg har prøvet, at en ble ikke var sat ordentligt på vores lille datter. Da jeg så skulle skifte bleen, kom alt indholdet ud over det hele. Det var ikke et pænt syn, og mine fingre var helt beskidte. Heldigvis er man jo far og må klare disse situationer med oprejst pande.

Klaus, 41 år, har en datter på 1 år og en datter på 6 år

https://imgix.femina.dk/klaus_0.png
1. Hvorfor er valget faldet på netop buksebleer? Jeg synes, de sidder bedre, og der er ikke risiko for, at de strammer for meget. Vi har desuden haft gode erfaringer med dem som natble hos den ældste også (da hun var 4-6 år.) 2. Hvad er fordelen ved buksebleer for barnet og den, der skifter bleen?
Jeg tænker, den ikke strammer, men det kan hun jo ikke fortælle mig. For mig er det nemt og bekvemt, idet den er hurtig at tage af og på. 3. Hvad er det mest kritiske/sjoveste, du har prøvet ved et bleskift?
Vi havde engang nogle åbne bleer, som var ramt af en produktionsfejl, der bevirkede at tapen i højre side sprang op - typisk i forbindelse med et skift. Det skete naturligvis ved en lorteble, inden jeg fik lagt hende ned på puslebordet og gav en scene som næsten var taget ud fra Villads fra valby-bogen.

Thomas, 38 år har en datter

https://imgix.femina.dk/thomas_0.png

1. Hvorfor er valget faldet på netop buksebleer?
Jeg har valgt buksebleer, fordi de er lette at få af og på og samtidig opfylder mine krav til pasform og tæthed.

2. Hvad er fordelen ved buksebleer for barnet og den, der skifter bleen?
Fordelen er, at det er lettere og hurtigere at skrifte ble. Selv med en urolig baby går det let. Desuden er der minimal risiko for forkert påsætning. For min datter er den mere fleksibel bl.a. i livet i forhold til almindelige bleer.

3. Hvad er det mest kritiske/sjoveste, du har prøvet ved et bleskift?
Det sjoveste har været, da vi en dag skulle skifte ble. Da vi havde fået den gamle af, rejste min datter sig op, grinede og så tissede hun ud over hele puslepuden, før jeg nåede at få den nye ble på.

HUGGIES® lancerer en helt ny bukseble


Med Huggies® nye buksebleer får du en ble, der har en 360° selvjusterende pasform, er ekstra blød og åndbar og tør i op til 12 timer. Læs meget mere om bleen her

Bleerne kan købes i føtex og Bilka eller på Shobr.com

Læs også