https://imgix.femina.dk/media/f3173b12ff4944fe87b1add171ad4669.jpg
Familieliv

Sundhedsplejerske sætter alder på julen

21. december 2011
af Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Hvor gammel skal barnet være for at bage julekager, danse om træet og åbne gaver

Når man er tre, kan man ikke forstå, at der skal købes gaver til andre. Til gengæld kan man ælte dej, fra man er otte måneder. For at få helt styr på, hvornår børnene kan være med til de forskellige børneaktiviteter, har mama.dk bedt sundhedsplejerske Benedikte Hertel sætte alder på julen. Se her, hvor meget tid du sparer, hvis du dropper noget af alt det juleri, dit barn alligevel er for lille til.

Julegaver
Omkring etårsalderen er indpakningen det vigtigste. I den alder er to-tre gaver rigeligt. Det gælder faktisk i de første tre-fire år. Husk i øvrigt, at børn er forskellige. Nogle pakker alle deres gaver op og lægger dem i en bunke. Andre fordyber sig i den første gave, de pakker op.

Julekagebagning
Dit barn kan være med til at ælte allerede fra ottemånedersalderen. Det udvikler fingermotorikken. Men forvent ikke, at interessen varer mere end 10-15 minutter.

Julegaveshopping
Her skal dit barn nok være omkring de fem-seks år. Før er det stadig svært at forstå, at der bliver købt gaver til de andre. Byen er stopfyldt med stressede mennesker, så lad hellere børnene blive hjemme.

Juleklip
Barnet kan have glæde af det fra treårsalderen, hvor barnet kan håndtere en saks. Men de helt små vuggestuebørn kan sagtens tegne, male og modellere med ler eller trylledej.

Danse om juletræet
Lige fra barnet er nyfødt. De helt spæde børn kan nyde nærværet og lysene.

Læs også