https://imgix.femina.dk/media/22ac34314e5949b8aa7ae5d6517acac9.jpg
Familieliv

Sommer i Båtsfjord

19. juli 2010
af Jane Callesen
Jane Thoning Callesen blogger om livet som medfølgende mama og mor i Båtsfjord - en øde by et sted langt oppe i Norge.

Jane Thoning Callesen

Født i 1983, er cand.public og freelancejournalist, mor til Max fra sep 2008 og gift med en læge, der er vild med at arbejde i udlandet. Derfor bor familien i øjeblikket i Båtsfjord - en øde nordnorsk landsby, tæt ved grænsen til Rusland.
Følg med på Janes blog, hvor hun beskriver sin dagligdag blandt rensdyr, snescootere og arktisk blæst.

Nogle dage er så fantastiske, at man får lyst til at springe badutspring udover fjeldet og råbe til hele verden, at Båtfjord er et vidunderligt sted at bo!

For eksempel i dag.

Efter uger med tung tåge, mørke skyer og termostøvle-temperaturer, vågnede vi i dag op til 32 grader og blændende arktisk sol.

Lagde ud med flyvepandekager til morgenmad (det hedder de altså her i huset - de SKAL jo ligesom vendes i luften, right?).

Bagefter kravlede Max i klapvognen, og vi gik en lang tur ved fjorden alle tre. Undervejs klappede vi en gravemaskine og et kæmpekrabbe-fiskeskib, plukkede smørblomster og hilste på en kat.

Hjemme igen stod den på vandplaskeri på terrassen, temmelig meget chokoladeis og fælles middagslur.

Og nu har vi lige grillet hellefisk og bagt æbletæte, og er sunket dybt ned i sofaen, trætte, varme og lykkelige på den måde, man kun kan blive af en udendørs sommerdag.

Pyt med, at myggene har invaderet huset, at det her til aften er begyndt at regne IGEN, og at vejrudsigten for i morgen melder om seks graders kulde og tåge...

En dag som i dag kan man leve længe på - jeg er høj af sol, svedduft og sommerliv og bobler af glæde indeni.

Følg med i Jane Thoning Callesens blog - du finder den her

Læs også