https://imgix.femina.dk/media/42ba036f9229481fb8cf4aaed5300558.jpg
Familieliv

Skilsmissefædre vil deres børn mere

12. juli 2011
af Julia schmiegelow
foto: all over press
Flere skilsmissefædre søger råd om, hvordan de kan se deres børn mere

Hente børnene i skole, følge dem til fritidsaktiviteter og putte dem om aftenen er noget skilte danske fædre i stigende grad vil.

I Foreningen Far, der rådgiver skilsmissefædre i forældresager, oplever de nemlig, at flere og flere fædre henvender sig for at få rådgivning om, hvordan de kan være mere sammen med deres børn.

Foreningen rådgiver 25 procent flere enlige fædre sammenlignet med for et par år siden. I 2008 henvendte cirka 3.000 fædre sig for at få rådgivning. I 2009 steg tallet til 4.000, og indenfor det seneste år er tallet steget til cirka 5.000.

- Fædrene kommer for at få hjælp af vores rådgivere til at se på deres sag og til at skabe et overblik over, hvordan de øger mulighederne for at være mere sammen med deres børn, siger talsmand hos Foreningen Far, Jesper Lohse.

Hos advokatkæden Ret&Råd mærker de også en øget interesse fra fædre om at få juridisk rådgivning.

- Vi ser, at mændene er kommet meget mere på banen. De er klar til at kæmpe deres sag i statsforvaltningen og gennem en advokat, siger direktør hos Ret&Råd, Casper Hauberg Grønnegaard.

Vil deres børn mere
Foreningen Far forklarer den øgede aktivitet med, at fædrene vil deres børn mere, og derfor i højere grad kæmper for at få samvær med dem.

- Der er tale om dedikerede fædre, der virkelig vil deres børn og derfor aktivt søger rådgivning for at kæmpe for deres ret. Ud over at give dem juridisk rådgivning og øse af vores erfaringer med administrative procedurer i statsforvaltningen, tjener vi også som en slags psykologisk aflastning. Sagerne er ofte måneder om at blive behandlet i statsforvaltningen. Det kan være en meget opslidende proces, og det kræver overskud at tackle problemet og komme videre, siger Jesper Lohse.

Ret&Råd forklarer desuden interessen fra fædrene med, at Forældreansvarsloven har givet dem mulighed for at se deres børn mere, fordi forældrene i dag selv skal finde en deleordning.

Derudover at mange flere mænd holder barselsorlov i dag, og herigennem har fået øjnene op for værdien af at være sammen med deres børn.

Læs også om, at skilsmissebørn ødelægges af forældre på mama.dk.

Eller læs om, at skilsmisseramte forældre skal på kursus på mama.dk.

Læs også