Tom Cruise og Suri
Kendte

Ser Tom Cruise ikke sin datter? Her er, hvad vi ved

8. juni 2022
af Line Frandsen
Foto: MEGA
Mange spekulerer i dag i, om hans tilknytning til Scientology er årsagen til det forliste far-datterforhold.

Han er én af verdens mest kendte skuespillere, og lige nu er han alle vegne med sin “Top Gun: Maverick”.

Men selv om Tom Cruise i disse uger indtager røde løbere over det meste af kloden, er der én person, som omverdenen ikke ser noget til: Hans datter Suri.

De sidste mange år har Tom Cruise ikke vist sig offentligt med den i dag 16-årige datter, og mange spekulerer derfor i, at far og datter slet ikke ser hinanden.

Tom Cruise fik Suri Cruise tilbage i 2006, da han stadig var sammen med skuespilkollegaen Katie Holmes.

Dengang glædede Tom Cruise sig så meget til at blive far, at han efter sigende købte sin egen ultralydsscanner, så han og Katie Holmes kunne følge graviditeten på allernærmeste hold derhjemme.

Katie Holmes og Tom Cruise

Og da datteren blev født 18. april 2006, var kærligheden total for “Top Gun”-stjernen:

– Det var alt, vi ønskede, det skulle være … det var spirituelt. Det var kraftfuldt. Det var ubeskriveligt, udtalte han kort efter fødslen til ABC.

Far-datterforholdet lod til at være perfekt – lige indtil 2012. Det var det år, at Katie Holmes søgte om at blive skilt efter seks års ægteskab.

Tom Cruise erkendte senere, at Katie Holmes ville skilles, fordi hun ønskede at beskytte parrets datter mod Scientology – den verdensomspændende og omdiskuterede religion, som Tom Cruise dedikerede sig til helt tilbage i midten af 1980’erne.

I forbindelse med skilsmissen fik Tom Cruise til manges overraskelse hverken hel eller delvis forældremyndighed over Suri. I stedet fik han det, der kaldes besøgsret.

I hans tilfælde betyder det, at han har ret til at se sin datter 10 dage hver måned.

Men det har verdensstjernen tilsyneladende valgt ikke at benytte.

Mange spekulerer i dag i, om hans tilknytning til Scientology er årsagen til det forliste far-datterforhold. Ifølge den religiøse bevægelse skal medlemmer afbryde kontakten til folk, der har forladt religionen. I hans tilfælde forlod Katie Holmes religionen, da parret lod sig skille.

Det betyder, at Katie Holmes i dag betragtes som en “undertrykkende person” af religionen. Og dét betyder ydermere, at datteren Suri betragtes som en “potentiel kilde til problemer”.

Det kan - måske - være derfor, at far og datter ikke har set hinanden de sidste mange år.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også