Baby
Annonce
Annonce

Sådan passer du godt på dit barns hud

5. oktober 2022
Annonce for A-DERMA
Foto: Unsplash
Små børns hud kræver pleje, men så lidt og så naturligt som muligt. Er du i tvivl om, hvordan du bedst passer på dit lille barns hud? Her er vores guide til, hvordan du behandler barnets hud skånsomt.
A-DERMA logo

Babyhud er som regel fin og blød, og det er derfor vigtigt, at du behandler den så lidt og så naturligt som muligt.

Når det er sagt, er der forskellige ting som eksem, bleskift og bade, som gør, at dit lille barns sarte hud har brug for en smule pleje.

Vi har samlet en guide til, hvordan du passer godt på din babys eller dit lille barns hud ved hjælp af en lille smule pleje.

Sol og sommer

I sommermånederne er det fristende at tage barnet med ud i solen. Men er du forælder til et spædbarn ved du sikkert, at barnet skal skærmes mod direkte sol.

Ifølge Sundhedsstyrelsen anbefales det, at du holder dit barn ude af direkte sol, indtil barnet er 1 år. Det anbefales ikke at smøre børn under 1 år ind i solcreme – i stedet bør du sikre skygge til barnet ved enten at holde jer i skyggen eller beskytte med en solhat og påklædning, der dækker for solens stråler.

Skal I til stranden, kan det alligevel være en god idé at smøre næse, kinder og håndrygge ind i solbeskyttelse, da vandet kan give genskin. Ellers kan du vente med solcremen til når barnet når kravle- og gå-alderen og selv kan bevæge sig rundt i solen.

Vinterens kulde

Du har sikkert oplevet, at huden reagerer på vintervejret. Særligt ansigtshuden er udsat, når kulden sætter ind. De små blodkar i huden trækker sig sammen for at holde på varmen, og det gør, at blodcirkulationen mindskes.

Det samme gælder hos spædbørn, hvis kinder kan blive røde og ru i vinterens kulde – også selv om dit barn ligger trygt og godt i barnevognen.

Derfor kan det være en god idé at smøre dit barns ansigt ind i en god creme eller lotion om vinteren. Smør i god tid, før du lægger barnet ud i barnevognen. På den måde får vandet i cremen lov til at fordampe, før barnet kommer ud i kulden.

Det er vigtigt, at du vælger en creme, som er mild og skånsom. A-DERMA Exomega CONTROL-serie har en formulering, der er mere end 95 % naturlig, er uden parfume og kan bruges fra fødslen.

A-DERMA exomega

A-DERMA Exomega CONTROL spray er en bodylotion på spray, som gør det nemt og hurtigt at påføre og fordele creme på barnets hud.

Tør hud og eksem

Føles barnets hud tør eller fortykket, er huden rød, og klør det, så har huden højst sandsynligt brug for ekstra pleje. Hvis huden blot er lidt tør, kan en babylotion være nok til at behandle med.

Er huden irriteret, rød, fortykket og kløende, kan det være, barnet har atopisk eksem – også kaldet børneeksem, astmaeksem og atopisk dermatitis. Atopisk eksem viser sig hos børn under to år som et rødt udslæt i ansigtet og på strækkesider af arme og ben. Udslættet kan væske og udvikle sig til infektioner.

Atopisk eksem er meget ubehageligt for det barn, der er ramt af det – især på grund af kløen, som også påvirker søvnen.

Hvad kan du gøre?

Når man har atopisk hud, bør huden ikke udsættes for alt for lange bade og for varmt vand. Dette kan nemlig yderligere udtørre og irritere den i forvejen sarte hud.

Det er alligevel en god idé at vaske den tørre og atopiske hud. Det er nemlig vigtigt at holde den ren. Derudover absorberes cremerne til at pleje den atopiske hud bedre umiddelbart efter et bad. Men vask altid med omhu, og vælg gerne en vaskegel uden sæbe, som er specielt egnet til atopisk hud.

Der findes heldigvis specialprodukter, som er specifikt udviklet til pleje af tør, irriteret og atopisk hud. A-DERMAs Exomega CONTROL-serie er udviklet til tør hud og hud med tendens til atopi. Serien kan bruges til spædbørn og består af både vaske- og plejeprodukter, der alle har et højt indhold af naturlige ingredienser og dæmper irritation, beroliger og mindsker kløe. Påfør det valgte produkt fra A-DERMAs Exomega CONTROL-serie en gang om dagen.

For børn, der har atopisk hud, kan det være ubehageligt at blive smurt ind i creme. A-DERMA Exomega CONTROL spray gør det nemt og hurtigt at påføre og fordele creme på huden uden at smøre for meget.

Hvis din babys hud virkelig klør og brænder, kan du bruge A-DERMAs beroligende Cutalgan-spray over hele kroppen op til seks gange dagligt. Den lette gel lægger sig som et beroligende kompres over huden og holder i op til seks timer.

Udover den daglige forebyggelse og basispleje af tør og atopisk hud med fugtighedscremer, er det vigtigt, at du kontakter din læge og kommer under behandling, hvis tilstanden forværres.

A-DERMA til tør hud

Både voksne og børn kan bruge A-DERMA Exomega-produkterne til tør og meget tør hud.

Glad i bad

Dit barn skal helst i bad, når humøret er højt, men en tommelfingerregel for, hvor ofte i skal bade barnet er 1-2 gange om ugen. Hav god tid, når du bader dit barn, og slip ikke et øjeblik barnet af syne under badet. Har I travlt i hverdagen, kan I bruge engangsvaskeklude i stedet for et bad.

Det er vigtigt, at vandet ikke er for varmt, når du sænker babyen ned i det. For varmt vand udtørrer nemlig huden. Samtidig skal det ikke være for koldt, da det er ubehageligt for barnet.

De første par uger efter fødslen er sæbe ikke nødvendigt, da barnet ikke er blevet snavset endnu. Hvis du vil forhindre, at huden bliver tør, kan du bruge lidt babyolie i badevandet.

Når barnet er lidt ældre, kan du bruge en vaskegel, når dit barn skal i bad. Vælg en, der er så naturlig og skånsom for huden som muligt.

A-DERMA exomega

Både A-DERMA Exomega CONTROL vaskegel og vaskeolie plejer og nærer naturligt og skånsomt huden og hindrer udtørring – også hvis barnet har sart hud.

Bleskift

Hvis du er forælder til et spædbarn, ved du, at bleen nogle gange skal skiftes mere end seks gange om dagen. Og selv om vi prøver at være påpasselige, er det svært helt at undgå, at barnehuden til tider bliver rød og irriteret.

Det kan være en god idé at vaske dit barn med en mild vaskegel ved bleskift, så du undgår irritation. A-DERMA Exomega CONTROL Foaming Gel er en vaskegel uden parfume, som mindsker tørhed, kløe og irritation.

Er du ikke i nærheden af vand, er det praktisk at have vaskeservietter med en mild lotion i tasken, som du kan bruge, hvis barnets hud skal renses skånsomt.

Ved bleskift kan du også bruge en creme, der plejer, beskytter og forebygger rød numse og hudirritation hos det lille barn.

A-DERMA PRIMALBA Nappy Change Cream til babynumser indeholder 96 % naturlige ingredienser, der modvirker, reducerer og beroliger rødme og irritation hos spædbørn.

A-DERMA exomega

A-DERMA

A-DERMA har gennem de seneste 40 år specialiseret sig i at udvikle effektive og naturlige produkter. Missionen er at pleje og skabe balance for sart hud på en miljøvenlig måde. A-DERMA Exomega CONTROL er en naturlig, kløedæmpende plejeserie, der er særligt udviklet til tør hud med tendens til atopi og er baseret på blandt andet 100 % naturlig Rhealba® Havrekim-ekstrakt. Serien omfatter 2 vaskeprodukter og 4 fugtighedscremer og er de eneste cremer på markedet til atopisk hud, som har en formulering der er mere end 95 % naturlig, uden parfume, og som kan bruges fra fødslen. Produkterne er testet under dermatologisk og pædiatrisk kontrol og fås kun på apoteket. Find dem her.

Læs også