Borelia
Familieliv

Reagér, hvis dit barn har dette udslæt.

29. marts 2016
af Anne Romanelli
En amerikansk mor opfordrer andre forældre til straks at søge læge, hvis de opdager et særligt udslæt på deres børns hud. Dét gjorde hun nemlig – og hendes hurtige reaktion reddede formentlig sønnens liv.

Et facebook-opslag fra amerikanske Karen McGregor bliver i øjeblikket delt med lynets hast, da det er en vigtig opfordring til andre forældre om at være snarrådige, hvis de bliver opmærksomme på et særligt udslæt på deres børns hud.

Video: Sådan gør du, hvis dit barn har noget galt i halsen

Karen McGregor havde selv set et lignende facebook-opslag kort tid før, at hun opdagede selvsamme udslæt på sin knap 2-årige søns hud, og derfor reagerede hun med det samme:

- Jeg er så taknemlig for et opslag, der minder om dette, som jeg så for tre dage siden. Opslaget har formodentligt reddet min søns liv eller i det mindste reddet ham fra et liv, der ville have været meget anderledes end det, han elsker lige nu. Han er ikke engang to år gammel endnu!, skriver Karen McGregor ifølge dagens.dk.

Sønnen var ramt af borrelia

Den bekymrede mor tog derfor straks sønnen med til lægen, som konstaterede, at den lille dreng var ramt af infektionssygdommen borrelia. Den kan give varige nervelammelser, hjernehindebetændelse og endda hjertesvigt, hvis den ikke behandles.

Sønnen kom derfor med det samme på antibiotika-kur og blev indlagt til observation på hospitalet. Det har vist sig at hjælpe – og har måske ligefrem have reddet hans liv.

Læs også: Barnevogne er livsfarlige, hvis du gør dette

Karen McGregor opfordrer derfor alle til at dele billedet af hendes søn, så flere forældre kan blive opmærksomme på udslættet og reagere på børnenes vegne, da det naturligvis langt fra er alle børn, der selv kan holde øje med og reagere på det.

Borrelia kan ramme både børn og voksne, og sammen med udslættet er der mange borrelia-ramte, der oplever symptomer, som minder om influenza: træthed, hovedpine, let feber samt led- og muskelsmerter. Læs mere om borrelia her

Sjove mor-citater:

SJOVE mor-citater

Læs også