https://imgix.femina.dk/media/de8fe4985c2b49f9a3f38feb2879efc5.jpg
Familieliv

Praktiske tips fra en trillingemor

13. oktober 2009
af Mette Stepnicka
Foto: Jacob Nielsen
Hvis tvillinger kan være lidt af en mundfuld, så er trillinger en endnu større mundfuld, medmindre man sætter sit liv i systemer. Dorthe Laugesen fortæller om sine oplevelser som trillingemor

- Jeg blev scannet ret tidligt i graviditeten, fordi det var kunstig befrugtning. Der var sat to æg op, så vi var forberedte på, at vi kunne få tvillinger. Men pludselig sagde lægen så: - Hov, jeg tror, der er en til. Og så havde vi søreme også lavet en selv, så ingen af pigerne er enæggede, fortæller Dorthe Laugesen, der arbejder som advokat.

Allan kunne være hjemme
Da beskeden var fordøjet, gik Dorthe og Allan Laugesen i gang med at forberede sig på den ekstra store familieforøgelse. - Vi hentede blandt andet råd hos Trillingeforældreforeningen. Siden har Allan og jeg tit snakket om, at det altid bliver fremstillet som benhårdt at have trillinger, men det synes vi altså ikke, det er, siger hun, men er godt klar over, at parret har været privilegerede. Allan Laugesen, der er ansat i kriminalpolitiet, fik lønkompensation, så han kunne være hjemme sammen med Dorthe og pigerne, indtil de var syv måneder gamle.

P-skiver og bleskift
Ud over at forberede sig mentalt var der pludselig også mange praktiske ting at tage hensyn til. Blandt andet måtte parret ud og investere i en minibus, så der var plads til både autostole og trillingeklapvogn. - Allan byggede et tredobbelt puslebord, og så købte vi simpelthen tre p-skiver, som vi skrev navne på og hang op. På den måde havde vi styr på, hvornår de hver især var blevet skiftet. Det kan man ellers hurtigt miste overblikket over, fortæller Dorthe Laugesen.

Børnene fik flaske
Hver morgen lavede vi en ordentlig portion modermælkserstatning, så der var nok til et helt døgn. Vi stod vist kun op sammen en enkelt nat, for det var egentlig ikke nødvendigt. Når det første barn vågnede, vækkede vi de to andre. De blev sat i hver sin skråstol med en dyne til at støtte sutteflasken, og så drak de ellers selv. Men livet i en trillingefamilie er dog ikke altid lutter lagkage. - For eksempel havde pigerne en periode, da de var knap to år, hvor de kæmpede meget om min opmærksomhed. Men nu, hvor de er tre år, har de virkelig meget glæde af hinanden, fortæller Dorthe

Læs mere:
Få pengene til at række længere
7 råd om barselsbesøget

Læs også