https://imgix.femina.dk/media/a914ec2425954f29a4406b07901243a8.jpg
Familieliv

Osteopati er også for mødre og spædbørn

6. marts 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Kolik og komplikationer efter kejsersnit kan behandles af en osteopat

Det kan være helt forfærdeligt at have et barn med kolik. Det skriger i flere timer, og der er ikke meget, man som forælder kan gøre.

Hos Klinik - en klinik i Valby, der bl.a. tilbyder osteopati, fysioterapi og massage - får de ofte spædbørn med kolik eller skæve kranier til behandling.

- Osteopati fokuserer på at se kroppen som en helhed. Når det kommer til kolik, kan vi massere maven. Men det er typisk, at spændinger i kraniet og kroppen udløser kolik. Spædbørns kranier er meget frie, så det handler om at lave blide mobiliseringer ved kraniet. Og det gælder både hos børn med skæve kranier og kolik, siger Eivind Møller, der er osteopat og medejer af Klinik, til Alive.dk.

Systemet hænger sammen
Tankegangen bag osteopati er, at når man har ondt et sted, kan det sagtens skyldes et helt andet problem i kroppen. Kroppen er forbundet som en enhed, og systemerne påvirker hinanden, forklarer Eivind Møller.

Osteopati består af flere forskellige behandlingsteknikker, som stimulerer balancen mellem knogler, muskler og nerver. Det handler om at skabe ligevægt i knogler, muskler, organer, kranie og nerver, som har forbindelse til bindevævet.

Og er der spændinger eller andre belastende faktorer rundt omkring i kroppen, kan det det påvirke alt fra vejrtrækning til ømhed i skuldrene. Osteopaten bruger bl.a. blide stræk, manipulation og tryk til behandlingen.

Kan behandle kejsersnitproblemer
Eivind Møller får også kvinder, der har oplevet komplikationer efter et kejsersnit, til behandling.

Det kan være, de har smerter omkring lænden, et stift arvæv, fordøjelsesproblemer, knæsmerter, tunge ben, smerter fra iskiasnerven, inkontinens eller noget helt andet, som besværliggør dagligdagen.

- Her kan vi gå ind og reaktivere nogle ting, og det er tit, det hjælper. Vi har både unge og ældre kvinder, og nogle af dem har levet med problemerne i meget lang tid. Vi har også kvinder, der er sprækket under fødslen og er helt ødelagt, og det kan også være kvinder, der har fået et skævt bækken ved at amme barnet eller har stået meget op med barnet til en bestemt side, forklarer Eivind Møller.

Du kan læse mere om behandlingen på Kliniks hjemmeside

Læs også