https://imgix.femina.dk/media/ac1a94eb2cce44648fe9fa24dfa9c3a3.jpg
Familieliv

Om savn

28. juni 2010
af Jane Callesen
Jane Thoning Callesen blogger om livet som medfølgende mama og mor i Båtsfjord - en øde by et sted langt oppe i Norge.

Jane Thoning Callesen

Født i 1983, er cand.public og freelancejournalist, mor til Max fra sep 2008 og gift med en læge, der er vild med at arbejde i udlandet. Derfor bor familien i øjeblikket i Båtsfjord - en øde nordnorsk landsby, tæt ved grænsen til Rusland.
Følg med på Janes blog, hvor hun beskriver sin dagligdag blandt rensdyr, snescootere og arktisk blæst.

Sommeren er stadig ikke nået til Båtsfjord - i dag er her regn, kuling og blot fire grader - men vi har lige haft besøg af to solstråler: Min lillesøster og hendes datter på 10 måneder, som var på ferie her i 10 dage.

Det var fantastisk at dele hverdagen heroppe med dem for en stund. Samtidig blev jeg også mindet om det store savn, det faktisk er at undvære sin familie og sine venner.

At bo i udlandet i en periode er uden tvivl en gave. Tidligere har vi tilbragt et år i Sydafrika, og et halvt år i Californien, og vi er hver gang kommet hjem med værdifulde indsigter og fantastiske minder i håndtasken.

Men nu er det første gang, vi bor i udlandet med et barn - og det er i høj grad anderledes, særligt hvad savnet angår.

Max spørger ofte efter sine bedsteforældre, moster, niece osv - hver gang giver det et lille stik i hjertet af dårlig samvittighed, for i Odense er han jo vant til at se dem ofte.

Dette lille stik i hjertet må være en del af gamet, og noget som alle udlandsdanskere med børn kan nikke genkendende til.

Så det var en stor lykke for os at se smilet på Max's ansigt, da hans moster og niece trådte ud af flyvemaskinen her i Båtsfjord i midten af juni. Og sikke en fest, vi har haft!

Følg med i Jane Thoning Callesens blog - du finder den her

Læs også