Primigi: Vinterstøvler til ungerne
Annonce
Familieliv

Nye støvler til ungerne? Det skal du overveje inden

19. oktober 2020
af Aller Creative Studio, annonce for PRIMIGI
Foto: Shutterstock
Vinterstøvler til børn skal holde fødderne tørre og hverken for varme eller kolde. De skal også kunne stå fast på al slags underlag og være gode at løbe og lege i. Ja, der er mange krav – og det skal der også være! Se her, hvad det giver mening at holde øje med, når du køber støvler til dit barn.
primigi
Der findes et hav af vinterstøvler til børn – og lige så mange forskellige behov. Men uanset hvor ofte eller længe de er på, og hvor aktiv barnet er, skal fødderne have det godt, mens de er i støvlerne. Heldigvis er der stor opmærksomhed hos skoproducenterne på at lave gode støvler til børn. Så hvis I bare ved, hvad I skal kigge efter, er det muligt at finde gode støvler til de små fødder. Men det er jo ikke alle, der har præcis det samme behov, og derfor findes der også mange forskellige bud på gode vinterstøvler. Når du skal ud og finde støvlerne til dit barn, er der derfor en række gode spørgsmål at overveje inden:

BRUG & BEHOV

Skal støvlerne bruges til …

Pænt brug eller hver dag?

Er det støvler, der kun skal på til pænt brug, eller skal de med på legepladsen eller i skolegården? I første tilfælde kan I, i princippet gå efter støvlens udseende og komfort, så længe det ikke er støvler, barnet har på længe ad gangen. Men skal støvlerne bruges hyppigt til løb og leg i al slags vejr, skal der mere til.

Vådt vejr og vandpytter?

For mange er det vigtigt, at vinterstøvlerne er vandtætte, så børnene kan hoppe i vandpytter og gå igennem snedriver uden at få våde fødder. En GoreTex-membran kombinerer åndbarhed med vandtæthed på grund af de bittesmå huller, som sørger for, at regn og vand ikke kan trænge ind, men sved og overskudsvarme fra fødderne kan komme ud.

Små eller større fødder?

Hvor blød sålen på støvlen skal være, kommer an på dit barns alder, og hvor meget han eller hun slider på støvlen. Som tommelfingerregel skal helt små børn have de blødeste såler, mens ældre og aktive børn kan have glæde af en mere robust sål. Vælg helst en gummisål, som holder til masser af slid og står fast på glatte eller isede underlag. Flere børnestøvler har desuden anti-chok-funktion, hvor sålen er udstyret med et lille luftkammer ved hælen, så det føles rarere og blødere at gå på – også på ujævne underlag.

PASFORM & PRAKTIK

Skal støvlerne have …

En god pasform?

Der er selvfølgelig forskel på føddernes form, men for de fleste børn vil den bedste pasform på snuden være en rund tå og god plads til foden. Det er vigtigt, at skoene ikke er for små, så køb støvler med et voksetillæg fra tåspids til skosnude på 1-1,5 centimeter, så støvlerne passer hele sæsonen.

Velcro eller snørebånd?

For særligt mindre børn er det desuden en god idé med en nem lukning som for eksempel velcro. Og for aktive børn i alle størrelser er der fordel ved en pasform, der støtter foden, men er nem at få af eller på – så de kan skynde sig med ud at lege med de andre.

Tyngde eller lethed?

Og nu vi er ved de aktive børn, så vej gerne støvlerne i hånden, når I er ude at prøve. Skal de på fødderne af et barn, der løber og klatrer meget, er letvægtsmaterialer klart at foretrække. Og det er heldigvis meget let at vurdere: Bare tag to forskellige støvler i hver hånd, og vej, hvilke der er lettest.

HYGIEJNE & ALLERGI

Er det vigtigt, at I kan …

Skifte mellem støvler?

De fleste støvler har godt af en pause mellem brug, så har I mulighed for det, kan det være en fordel at have to par støvler til barnet, som det kan skifte imellem.

Minimere sure tæer?

Men de færreste af os har nok råd til den luksus. Derfor findes der heldigvis børnestøvler, hvor der er tænkt over hygiejnen, så indersålerne kan tales ud og luftes eller rengøres, før de puttes i støvlerne igen næste morgen. Anatomiske indersåler i læder eller uld er rare mod foden og holder sig friske længere.

Undgå allergi?

Flere og flere udvikler kromallergi, så hvis det er muligt, så vælg støvler til børnene, hvor de indre læderdele er garvet uden brug af krom og derfor allergivenlige. Det er både bedre for de små fødder og for miljøet.

Primigi støvler

Kvalitetsstøvler, der opfylder alle krav

Primigi laver vinterstøvler, der beskytter aktive børnefødder – med kromfrie, anatomiske indersåler, åndbar og vandtæt GoreTex-membran og fleksible gummisåler udviklet i samarbejde med dækfirmaet Michelin for en bøjelig, holdbar og skridsikker sål. Støvlerne føles rare at have på, samtidig med at de holder fødderne tørre, varme og beskyttede. Læs mere her.

Læs også