https://imgix.femina.dk/media/article/vinterstoevler.png
Familieliv

Ny test: Disse vinterstøvler er bedst for dit barn

28. november 2015
af Anne Romanelli
Testfakta har testet hvilke vinterstøvler, der bedst beskytter dit barns fødder mod vand og kulde. Se testvinderen her!

Testfakta har gennemført en tilbundsgående test af i alt 9 populære vinterstøvler til børn, hvor man bl.a. har undersøgt støvlernes holdbarhed, deres evne til at holde vand og kulde ud, samt hvorvidt de indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Og vinterstøvlerne, som klarede testen bedst, er Superfits ’Culusik Gore-Tex’.

https://imgix.femina.dk/vinter_dreng.png
https://imgix.femina.dk/vinter_pige.png

- De er både gode til at holde vand ude, varme inde og lade fødderne ånde. Støvlerne er meget vandtætte og varmeisolerende. Åndbarheden er også god, skriver testpanelet, som også har noteret sig, at de pågældende vinterstøvler ikke indeholder de potentielt sundhedsskadelige stoffer PFOS og PFOA.

PFOS og PFOA anvendes ofte til at gøre tekstiler vand- og smudsafvisende, men stofferne er svære at nedbryde i naturen og er mistænkt for at kunne skade reproduktionen og være kræftfremkaldende.

Eurosko og Ecco får 2. og 3.-pladsen

På testens andenplads er Euroskos ’Ponny Sympatex 009’, som til gengæld er de eneste støvler i testen, der er testet positiv for PFOS/PFOA.

Tredjepladsen går til sidste års testvinder, Eccos ’Biom Hike Infant’, der dog ikke holder på varmen lige så godt som dette års vinder.

Læs også