https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/kendte-kvinder/kendte/nina-bendixen/nina613x300.jpg
Familieliv

Nina Bendixen: Svært at være buttet på tv

24. september 2014
af Anne Romanelli
Foto: DR & Facebook
DR’s højgravide vejrvært lader ikke maven stå i vejen for en ørkenvandring. Men da den kun bulede lidt ud i sommerens tv-debut, kom forfængeligheden på prøve.

DR's højgravide vejrvært lader ikke maven stå i vejen for en ørkenvandring. Men da den kun bulede lidt ud i sommerens tv-debut, kom forfængeligheden på prøve. Det fortæller hun her til MAMA.dk.

Var din graviditet planlagt?
Ja, det må man sige, at den var. Vi (Nina og kæresten Lasse Lefevre, red.) var faktisk gået ret målrettet efter at blive gravide allerede sidste år, og det skete nærmest med det samme. Men desværre mistede vi barnet nytårsaften, da jeg var syv uger henne. Det er selvfølgelig hårdt og en voldsom oplevelse, men det var så tidligt i graviditeten, og vi var så rundt på gulvet over, at det var gået så hurtigt med overhovedet at blive gravid, at vi ikke nåede at knytte os alt for meget til barnet. Så vi gik i gang ret hurtigt efter, og så var jeg gravid igen to måneder senere.

Hvordan er din nuværende graviditet forløbet ind til videre?
Jamen, rigtigt dejligt faktisk. Jeg tror måske, at jeg var lidt overforsigtig i starten efter min første graviditet, men vi var til en tidlig scanning, som viste, at alt var, som det skulle være, og siden er alt også forløbet perfekt. Jeg vil selvfølgelig ikke 'jinxe' det, men jeg har halvanden måned tilbage, og jeg er fuldt bevægelig. Faktisk glemmer jeg nogle gange, hvad jeg kan og i teorien ikke kan. Vi var i Maspalomas for nyligt, hvor vi synes, at det var den bedste idé at gå igennem ørkenen - og ja, vi kunne godt, men den var nu noget større end vi regnede med. Det var først bagefter, at jeg havde kastet mig ud i det, jeg tænkte, at det måske ikke var den bedste idé. Den indstilling, tror jeg, er kendetegnende for min graviditet generelt.


En gravid Nina Bendixen i Maspalomasørkenen.

Så du har ikke som sådan ændret livsstil, fordi du er gravid?
Nej, jeg tror vist, at jeg på den måde er en 'dårlig' gravid. Jeg indretter ikke mit liv efter det. Jeg skal stadig have min morgenkaffe, og jeg tager altså også højhælede sko på, hvis jeg gerne vil føle mig lidt pæn. Det er måske noget, som andre ville skælde ud over, men jeg tror bare, at det er bedst at tage det med ro og føle sig tilpas.

Hvilken slags 'gravid' er du?
Når det kommer til selve fødslen, så har jeg forberedt mig meget. Det har nok med min indre kontrolfreak at gøre. Jeg vil vide præcis, hvad der kan ske under en fødsel, så jeg ikke bliver overrasket, og det er ned til mindste detalje. Men hvad der så sker efter fødslen, det er noget andet. Jeg har ikke indrettet børneværelse osv.. Det er som om, at terminsdatoen er sådan en skillelinje, hvor jeg slet ikke kan overskue, hvad der sker bagefter. Det er lidt som om, at man først skal over en mur mht. fødslen, og så først bagefter ved man, hvad der gemmer sig bagved muren. Så jeg må tage stilling, når den tid kommer.

Hvad tænker du om den forestående fødsel?
Jeg har faktisk ingen frygt overhovedet. Jo, jeg ved, at det kommer til at gøre ondt, men det jeg fandt jo ud af allerede som lille pige; at hvis man ville have børn, så skulle man altså også gennemgå en fødsel. Nu er jeg 32 og har haft hele livet til at forberede mig på det. Så det lyder måske mærkeligt, men jeg glæder mig faktisk til fødslen. For de fleste er det jo den største begivenhed i livet.

Hvilken type mor vil du gerne være?
Jeg vil bare gerne blive ved med at være mig selv og bevare min humor og mit overskud, selvom jeg ved, at man bliver udfordret helt ekstremt som mor. Men jeg har ikke gjort mig tanker om, hvorvidt jeg vil være striks eller en, der tuder over alt og gemmer alle tegninger osv. Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg håber bare, at jeg kan give de rette værdier videre til min kommende datter, så hun ikke bliver et egoistisk menneske, der kun tænker 'hvad kan jeg opnå', men også 'hvad kan jeg tilbyde andre'.

Hvordan har du haft det med at være 'gravid på skærmen'?
Det er jeg glad for, at du spørger om, for det har faktisk været ret svært. Jeg var ikke et kendt ansigt, da jeg startede på skærmen i juli, og dengang jeg var omkring fem måneder henne i min graviditet. Så jeg var bare sådan lidt 'småbuttet', og det kunne ikke helt ses, at jeg faktisk var gravid. Det satte altså forfængeligheden lidt på prøve. Når ens hud så samtidig får pigmentpletter og blodsprængninger, så får man for alvor brug for de dygtige folk i makeuppen. Men nu er jeg heldigvis så tilpas stor, at jeg bare kan sige 'skidt pyt', for jeg tror faktisk, at folk synes, det er dejligt at se en gravid på tv.

Nina Bendixen kan frem til sin barselsorlov den 7. oktober opleves i vejrudsigterne på DR1.

LÆS OGSÅ: Tina Lund: Da Louis kom ud, var det ligegyldigt at sidde på en hest

Læs også