Plaster til børn
Annonce
Familieliv

Mor til 3 drenge: ”Jeg burde have haft klippekort til skadestuen”

10. juni 2021
af Aller Creative Studio, annonce for Hansaplast
Foto: Shutterstock
Ea Krassel lader sig ikke skræmme af et par rifter og skrammer. Med tre livlige drenge i huset – og en fjerde på vej – er hun vant til lidt af hvert. Men hun har stadig nogle tricks, der altid virker, når hun skal trøste.
hansaplast

”Aaav, aav, mor!” Den sætning har Ea Krassel, 39, hørt nogle gange efterhånden.

Hun er mor til Emil på 12, Bertram på 10 og lille Anton på knapt 2 år. Og til oktober venter familien endnu en dreng.

Særligt Bertram er vildbassen i huset. Emil er mere til at kokkerere og bage i køkkenet, men har da også snittet sig et par gange eller to.

– Jamen, jeg burde have haft klippekort til skadestuen med Bertram. Han har præsteret at falde ned af et legestativ i børnehaven, da jeg stod og talte med pædagogen. Han fik en flænge i hovedet og måtte forbi skadestuen. Men det værste var, dengang han og Emil legede i haven med nogle ringe om maven og skubbede til hinanden. Emil fik skubbet ham, så han brækkede armen – det var ikke rart.

Heldigvis er det sjældent, at legene ender med brækkede lemmer.

– Oftest kan det jo klares ved, at jeg kigger på det, puster og sætter plaster på.

Altid med i tasken

Familien, der også tæller faderen, Karl, har bl.a. boet i Grønland, hvor både han og Ea arbejdede en periode.

– Vi elsker at være udendørs og opholde os i naturen, det har vi også altid gjort med drengene. De ved, hvordan man tænder bål og laver mad over det. Vi nyder også at tage ud på cykel- og telttur med dem, fortæller Ea, der altid har nogle helt særlige ting med i tasken, til hvis uheldet er ude.

– Særligt da de var lidt yngre, var det plastre med dinosaurer, der var et hit, ligesom jeg også altid har rense- og vådservietter og en desinficerende salve med. Og så selvfølgelig lidt snacks som kiks, rosiner og smoothies. Det virker hver gang, og så kan børnene også se, at man tager deres skrammer og sår alvorligt og får det renset og plejet med det samme, så der ikke går infektion eller kommer bakterier i.

Ea har også fået en god snak med sine drenge om, at det ikke altid er det storblødende sår, der er det mest alvorlige, så de skal ikke gå i panik, selvom det bløder meget.

En sårspray er praktisk at have med, hvis man er på udflugt, hvor man ikke altid har adgang til rent vand. Ellers kan et plaster og en trøstende mor klare det meste.

– Jeg er nu ikke en super-pylre-mor – mere ”op-igen”-typen. Og det er vist meget godt, nu hvor den fjerde er på vej. Ellers kunne jeg ikke lave andet end at bekymre mig. For lille Anton lader også til at være frygtløs. Han kan f.eks. godt lide at tage den med hovedet først ned ad rutsjebanen og er også engang kravlet op i vindueskarmen i vuggestuen og faldet ned.

5 geniale ting at have med, når du er på tur med ungerne

  • Lupper, så I kan nærstudere insekter og blomster. Medbring evt. også billedbøger om emnet.
  • Poser til at samle affald op, I finder på jeres vej. Det giver gode muligheder for at tale om miljøet.
  • Plastre og renseservietter – gerne med sjove billeder på.
  • Et godt siddeunderlag, til hvis jorden er fugtig.
  • Lækker proviantering, flere små snacks til at dele ud på turen og termoflasker, der både kan holde drikke kolde og varme.
Nyttige produkter til sårpleje

Hansaplast Sårspray 100 ml, Hansaplast Elastic Plaster 20 stk., Hansaplast Sårsalve 20 g. Se mere her.

Nyttige sårplejeprodukter

Det er vigtigt at bruge effektive kvalitetsprodukter for at fremme hurtig og hygiejnisk heling. På den måde forebygger du infektion og fremskynder helingsprocessen.

Sårrensning: Brug Hansaplast Sårspray for at forebygge infektioner i såret hurtigt og nemt.

Sårbeskyttelse: Beskyt såret mod udefrakommende snavs og bakterier med et plaster eller en steril sårbandage, der lader huden ånde. Hansaplast har forskellige størrelser, former og materialer.

Sårheling: Hjælp såret med at hele hurtigt, sikkert og uden at danne ar ved at smøre det jævnligt med Hansaplast Sårsalve, der fremmer en op til to gange hurtigere heling sammenlignet med et ubehandlet sår.

Hansaplast forhandles både i fysiske apoteker og online her

Læs også