Pige med gul sparegris til sine lommepenge
Familieliv

Lommepenge kan give et sundt forhold til privatøkonomi

28. oktober 2015
af Gitte Roe Eriksen
Skal dine børn have lommepenge og i så fald hvor mange?

Skal børn have lommepenge?

Der kan siges meget om lommepenge – ikke mindst størrelsen. Og der er flere forskellige holdninger til at give sine børn lommepenge. For er det ikke på sin plads, at alle i en husstand hjælper til – uden at blive betalt for det?

Ifølge forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen kan der dog være godt fornuft i at give sine børn lommepenge. Hun mener, at lommepengene giver en god mulighed for at mærke konsekvenserne af sine forbrugsvalg. Det er også en mulighed for at lære at spare op.

Mange får ikke lommepenge

38 procent af de adspurgte forældre i en undersøgelse foretaget af Yougov svarer, at deres børn slet ikke får lommepenge. Det svarer til lidt over hver tredje danske barn. Men det er synd, for lommepenge er godt for dit barn.

De kan nemlig medvirke til, at børn udvikler et sundt forhold til privatøkonomi, og derfor bør alle forældre - hvis muligt - give deres børn lommepenge, mener børnepsykolog Birgit Bruun.

Så meget får danske børn i lommepenge

Hun giver tre følgende råd:

● Giv lommepenge, der er store nok til, at børnene også kan spare op af dem.

● Giv et fast beløb hver uge eller måned, så børnene ved, hvad de kan regne med.

● Skolestart er et godt tidspunkt at begynde med lommepenge, og et nyt klassetrin en god anledning til at øge lommepengeniveauet for det kommende år.

Mangler i en fin sparebøsse til lommepengene?

Køb de fineste spare-ugler til børnene lige her:

sparegris - uggely
sparegris ugle grå
sparegris ugle lyserød

Læs også