liv martine
Familieliv

Liv Martine var lige ved at opgive amningen: ”Jeg havde glemt, hvor hardcore det var”

1. marts 2023
Af Silje Qvist
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Den tidligere vinder af ”Den store bagedyst”, Liv Martine, åbner op omkring sit ammeforløb. Uden manden, Mads Niemann, havde hun ikke klaret de første måneder, siger hun.

For mange kvinder kan amning gå hen at blive et langt og smertefuldt forløb, mens det for andre går glat. Da Liv Martine fødte sin første søn, var der ingen problemer. Hun forventede, at forløbet ville blive det samme, da hun fik sin anden søn Luis.

Det skulle dog vise sig ikke at være tilfældet.

– Jeg havde en ide om, at amning ville være som at cykle. Jeg var sikker på, at jeg bare ammede Luis, ligesom jeg gjorde med Frode. Men for pokker, hvor havde jeg dog glemt, hvor hardcore det er at starte et ammeforløb op med en nyfødt. Hvert fald for mig. Skriver hun på sin Instagram.

Ammeforløbet med Luis indebar ”opstartsproblemer”, som Liv Martine kalder dem. Det var indadvendte brystvorter, ammebrikker, mælkestase og brystbetændelse.

– Jeg havde en eller anden forestilling om, at amning bare var at koble babyen på. Men det er jo for pokker ALT andet end det. Men for pokker, hvor havde jeg dog glemt, hvor hardcore det er at starte et ammeforløb op med en nyfødt.

Liv Martine skriver desuden, at hvis det ikke havde været for hendes mand, Mads Niemann, var hun ikke kommet igennem ammeperioden.

Han har været en stor hjælp. Malket hende, masseret hende, fyldt små pipetter med mælk, så Luis kunne komme i gang. Som Liv Martine selv skriver:

– Vi har lært hinanden rigtig godt at kende i det her ammeforløb.

Amningen går nu meget bedre.

Parret er lige nu på en ferie, og Liv Martine har ammet i seks forskellige lufthavne, fem forskellige flyvere, to speedbåde, fire forskellige hoteller, på stranden, poolen, til samtlige måltider.

Liv Martine Hansen og Mads Niemann blev gift i 2019 og har sammen sønnerne Frode og Luis.

Læs også