https://imgix.femina.dk/media/b783291d59a34dc3b1843613f1318158.jpg
Familieliv

Lær dit barn at sige undskyld og nej

14. september 2009
af Signe Eriksen Tonsberg
Foto: Hung Tien Vu
Indimellem kan der godt ryge en finke af panden, hvis man er presset og barnet ikke makker ret. Når det sker, er det vigtigt, at man husker at sige undskyld og erkende fejlen over for barnet

Lær at sige undskyld
Når vi som forældre både kan og vil sige undskyld og tilgive os selv, når vi er gået over stregen, så lærer vi også vores børn at gøre det.
- Man er nået langt, når man kan erkende over for sine børn, at man har gjort noget, der ikke var i orden. Det er vigtigt at kunne sige undskyld uden de lange forklaringer. Man kan for eksempel sige "jeg var godt nok en sur mor her til morgen" eller "det var ikke i orden, da jeg skældte dig ud før," siger psykoterapeut Katrine Axholm.

Sig nej og tilgiv dig selv
Alt det der med at holde albuerne ind til siden og sige "pænt tak" og "undskyld" er fint nok. Men det allervigtigste, vi kan lære vores børn, er at sige nej, mener psykoterapeut Katrine Axholm.
- Det vigtigste for et menneske er at kunne sætte sine grænser, ellers kan man ikke klare sig og bevare sig selv i samværet med andre, forklarer hun.

Læs også:
Brevkasse: Hun niver og bider
Så kommer du på værelset!

Læs også