https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2014/oktober/612x325app.jpg
Familieliv

Lær din tween at kende

31. oktober 2014
af Familievejleder Charlotte Højlund. Redigeret af Anne Romanelli
Tweens er børn i alderen 8-12 år - og de er højst sandsynligt ikke, som vi forældre var engang! Hvis du kan sætte dig ind i en tweens verden, sparer det jer sikkert for en masse konflikter!

En 'tween' er en 8-12-årig, der står midt imellem at være barn og teenager - altså 'betweenagers' trukket sammen til tweens.

Rent udviklingsmæssigt er tweens stadig børn, der orienterer sig mod forældrene, men samtidig begynder de at reagere som teenagere, der er aktive forbrugere af elektroniske medier og går op i deres udseende, mærkevarer og i at være populære.

Små tween-piger klæder og opfører sig meget voksent. De holder op med at lege, og i stedet siger de, at de 'er sammen'. Og drengene kan også være med. De går pludseligt meget op i deres udseende og det tøj, de skal have på (især, hvad de ikke vil have på).

Store børn - små teenagere

Tweens er en del af vores tid og skabt af vores store medieforbrug, der også påvirker børnene. Men selv om de på mange måder interesserer sig for det samme som teenagerne, er de stadig børn - lidt endnu.

Tweens opfører sig og føler helt anderledes, end vi forældre måske gjorde i samme alder. De er hverken små børn eller rigtige teenagere. Det ene øjeblik lever de med teenagerens indre kaos og søgen efter anerkendelse, og det næste bryder de sammen og græder hjerteskærende som et lille barn.

De bruger mærketøj, mobiler og medier i stor stil og har stor indflydelse på familiens forbrug. Der er mange, der tjener penge på dem, og der kommer konstant nye varer, der fokuserer på denne aldersgruppe og deres interesser.

Spot en tween

¤ De er meget deltagende og nyder ting, der er sjove og interaktive.

¤ De er meget på nettet og mobilen og ser mere de elektroniske medier som en forlængelse af dem selv end en kommunikationsform.

¤ De er målrettede, og mange oplever stress. Det er vigtigt for dem at tilfredsstille deres forældre, få gode karakterer, have venner, have et godt udseende og at være populære.

¤ De har et stort behov for tid med vennerne.

¤ De bruger nettet til at udtrykke sig og som en flugt fra forældrene. Her kan de tale med jævnaldrende samt have et privatliv og en følelse af modenhed.

Læs også:
8 gode råd til at tackle din teenager
Råd om din teenagers første forelskelse (og kærestesorg)

Læs også