5 tips til en vellykket campingferie
Annonce
Familieliv

Klar til campingsæsonen? Få 5 tips til en vellykket campingferie med familien

17. marts 2022
Annonce for Nissan. Foto: Shutterstock
Vi begynder så småt at kunne ane sommeren forude, og har du planer om en campingferie med familien, så får du her vores bedste tips til at forberede den.
nissan

Camping er en superhyggelig ferieform, der samler familien. Her er både tid til afslapning og oplevelser, som I vil kunne kigge glædeligt tilbage på mange år frem.

Det gode ved camping er også den simple levemåde. Men selvom alt omkring camping måske kan virke simpelt og ligetil, så er der alligevel nogle ting, du bør være opmærksom på, hvis du endnu ikke er en habil campist. Med lidt forberedelse og gode overvejelser hjemmefra er du dog ikke langt fra en fantastisk ferie med familien.

Her får du 5 tips til at planlægge campingferien, så den forløber smertefrit.

1. Campingpas eller ej?

Det er forskelligt fra campingplads til campingplads, om de kræver et campingpas. Campingpasset fungerer som en form for ID for dig og din husstand, og så er der knyttet en forsikring til kortet. På nogle pladser kan du endda få rabat med et campingpas.

Du bør derfor undersøge, om du skal have fat i et campingpas eller ej – og under alle omstændigheder er det en forholdsvist billig ting at anskaffe sig. Du kan også ofte købe det på pladserne.

2. Gå ikke ned på grej

På camping er der masser af tid til at lave sjove aktiviteter med børnene, så her bør du endelig ikke gå ned på udstyr.

Pak gerne badmintonketsjere, fiskenet, spand og skovl til stranden, løbehjul, rulleskøjter, bolde og diverse indendørs og udendørs spil – så er børnene er godt underholdt hele ferien, og du kan måske endda få en afslappende stund for dig selv, hvis du trænger.

3. Nyd turen i den rigtige bil

Der er forskel på, hvor godt en bil kan trække en campingvogn. Vil I have en god tur uden slinger i valsen, så er den nye Nissan Qashqai et rigtig godt bud. Den har netop vundet en 2. plads i testen Årets Campingtrækker 2022, udført af Dansk Camping Union.

– Det her er en rigtig god bil til campingferier af flere grunde, fortæller Ann Strøby, der er kommunikationschef hos Nissan Danmark. Hun uddyber:

– Der er tænkt rigtig meget på komforten, og så er bilen ekstremt rummelig. I kabinen er der plads til, at du kan lægge dine ting, og bagagerummet er også godt indrettet, så du kan have plads til alt dit udstyr. Desuden er der både AUX- og USB-indgange, så alle familiens enheder kan kobles op på bilen, og så er der god cirkulation på bagsædet, så alle kan nyde turen.

Den nye Nissan Qashqai er desuden blevet kåret til den sikreste i sin klasse i en sikkerhedstest udført af Euro NCAP. Bilen udmærker sig især, når det gælder børnesikkerhed. Her scorede den nemlig hele 23,8 ud af 24 point for beskyttelse af børn i bilen og maksimumpoint for montering af børnestole. Så det er en oplagt bil til familiens campingferie.

https://imgix.femina.dk/2022-03-23/2.jpg

4. Husk at booke i god tid

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Beliggenhed ekstremt vigtig – det gælder også på camping. Det kan for eksempel være rart at finde en campingplads, der ligger tæt på vand, by eller skov, alt efter hvad jeres præferencer er.

Jeres placering på selve campingpladsen er heller ikke ligegyldig, og her er det tit smart at være ude i god tid, så I kan booke den plads, der passer bedst til jeres behov som familie. Vil I gerne bo tæt på vandet, på legepladsen eller tæt på køkken- og toiletfaciliteterne? Det er de små ting, der kan være med til at gøre jeres ferie helt perfekt.

5. Lav en god pakkeliste

Udover masser af ting til sjov og leg, så er der også en række praktiske ting, der er gode at have med på camping. Det kan være alt fra solcreme til værktøj og opvaskegrej. Du kan finde i massevis af gode og fyldestgørende pakkelister online, som du kan tage inspiration fra.

Husk også ting til selve køreturen som advarselstrekant, caravanspejle og stik til mobilopladning. Køreturen er starten på ferien, så sørg endelig for, at den er god og behagelig for alle!

https://imgix.femina.dk/2022-03-17/882075a-F275-20TDIEULHD_QASQHAI_PL_001.jpg

Den nye Nissan Qashqai

Den nye Nissan Qashqai er 3. generation af den populære bilmodel og kan prale af en række forskellige features. Bilen har en 1.3 liters benzinmotor med mildhybrid teknologi, enten 140 hk manuelt gear eller 158 hk med Xtronic (trinløst CVT-automatgear). Derudover scorer den rigtig højt på sikkerhed, og blandt vigtigt sikkerhedsudstyr finder du eksempelvis:

  • Automatisk nødbremse
  • Vognbaneassistent
  • Blindvinkelassistent
  • Træthedsregistrering
  • Fjernlysassistent
  • Parkeringssensorer

Bilen kan prøvekøres hos nærmeste Nissan-forhandler. Book en prøvekørsel her.

Læs også