Kan man tage en to-årig med i Disneyland?
- Han vil nok have fået ligeså meget ud af at løbe efter ænderne i Danmark som her, siger Roald Bergmann, efter i tre dage at have besøgt Disneyland i Paris med sin hustru og deres søn på to år.
Sønnen Nemo er ellers opkaldt efter tegnefilmen af samme navn, som Pixar, der er ejet af The Walt Disney Company står bag, så han burde have de kulørte streger i blodet.
- Vi har nok nydt at være her mere end Nemo, fortæller Roald Bergmann, der ellers havde glædet sig til besøget. Desværre fik Nemo feber ret hurtigt efter, at den lille familie var ankommet til Disneyland:
- Disneylands førstehjælp er top, siger Roald Bergmann med et grin.
Der er masser af p-pladser til klapvogne i Disneyland Paris
Fine faciliteter
Disneyland, der har dobbelt så mange besøgende som Eiffeltårnet, har ellers gjort en del for at gøre forlystelsesparken perfekt også til de helt små størrelser. Har I valgt at lade klapvognen blive derhjemme, kan I for eksempel leje en på stedet, og den kan sammen med barnevogne og andre vogne på hjul komme rundt overalt. Der er desuden adgang til toiletter rigtig mange steder i parken, og bliver I tørstige, kan I altid få en tår vand i de drikkefontæner, der er strategisk placeret rundt i parken. Og så er der udenfor de fleste forlystelser en parkeringsplads til klapvogne.
For de lidt større børn begynder køerne ved næsten hver eneste forlystelse i en gang, hvor forlystelsens univers tyvstarter, og som man kan lade sig underholde af, mens man venter. Og så står man desuden i ly fra regn og sol.
De børnevenlige forhold skinner igennem på publikumssammensætningen. At besøge Disneyland uden barn, er som at gå klædt i Kejserens nye klæder. De voksne er helt klart i mindretal, og det selv om der er ligeså mange forlystelser til adrenalinjunkier, som der er til børn og andre svage maver, der bare gerne vil underholdes uden at skulle kaste op.
De mest søgte - både til børn og voksne - kan I bestille tid til, så I ikke behøver stå i kø i timevis, noget I ellers godt kan komme til at gøre i en park, der har op til 80.000 gæster igennem på en dag. En time i kø er ikke ualmindeligt til de populære forlystelser.
Store forskelle
Når I er ved at have nået jeres mæthedsgrænse for lyden af lyserøde Disney-temaer, der er karakteristisk for Fantasyland, en af de fem områder i Disneyland Park, kan I søge tilflugt i Adventureland. Der er ro og rå natur, eller sådan ser det i hvert fald ud. Alt er kunstigt, men I skal kigge godt efter for at opdage det. I
Adventureland findes også den forlystelse i Disneyland, der egner sig bedst til børn under tre år: En legeplads. Den er til at forstå for et lille barn, og den flytter sig ikke, som alle de andre forlystelser gør. Nogle mere end andre.
- Det er en vild park, som jeg godt vil besøge igen, og forhåbentlig er Nemo, så frisk nok til også at nyde andet end duerne, siger Roald Bergmann.
- Men næste gang tager vi selv snacks med, for det mangler der, sunde snacks. Det er helt umuligt at købe et æble eller en banan. Selv popcornene er glaserede i sukker, fortsætter han.
Om Disneyland Paris
Disneyland Resort Paris åbnede i 1992. Den består af to parker: Disneyland Park, Walt Disney Studios Park. På resortets areal findes også syv hoteller med hvert sit Disney-tema - og en golfbane.
En endagsbillet til Disneyland, der gælder til begge parker og alle forlystelser, koster 380 kroner. For børn mellem 3-11 år koster det 320 kroner.
Hvis I booker en overnatning på et af Disneylands egne hoteller, er der fri entre for børn under 7 år til de to parker.
Disneyland ligger 32 kilometer udenfor Paris. Det tager cirka 30 minutter og koster 13 euro for en endagsbillet med regionaltogene RER, der afgår fra stationen i Disneyland.
Det koster 7.90 euro pr. dag at lege en klapvogn i Disneyland.
Tips til en bedre oplevelse
- Planlæg jeres besøg via Google Earth. Der kan i som noget nyt gå virtuelt rundt i det meste af parken, som ellers godt med sine to parker, kan virke uoverskuelig til at begynde med. http://www.disneylandparis.dk/googleearth3d/index.xhtml
- Hvis I bor på en af parkens hoteller, har I adgang til parken i to timer tidligere end resten af parkens besøgende. Mellem kl. 8 -10 om formiddagen er et par håndfulde af parkens forlystelser åbne. Det er primært forlystelser til de små, men der er også en enkelt, der kan få selv hardcore voksne til at stivne.
- Prøv forlystelserne, når det er spisetid. Og spis udenfor spisetid.
- Gå med uret, så undgår i det værste mylder. De fleste gæster holder mod højre og tager forlystelserne en ad gangen mod uret.
- Hold jer væk på de europæiske helligdage og i højsæsonen. Der er antallet af besøgende på sit maksimum.
- Bestil tid med Fastpass til forlystelserne, så undgår i at bruge det meste af jeres dag i kø.
- Tag selv sunde snacks med. Der er masser af slik og søde sager, men et æble kan man lede længe efter.