Skæld ud
Familieliv

Irriterende mødre får mere succesfulde døtre

6. marts 2017
af Anne Romanelli
Var din mor altid på nakken af dig med krav om, at du skulle lave det ene og det andet? Så er det tid til at sende hende en stor tak!

Der er ingen grund til at have dårlig samvittighed, hvis du har gået din datter lidt på nerverne på det seneste og krævet, at hun skulle rydde op på værelset, lave lektier eller komme hjem til tiden.

I hvert fald ikke, hvis man skal tro forskere fra University of Essex i England.

De konkluderer nemlig ifølge newsner.com i et nyt studie, at døtre til ’irriterende’ mødre har bedre chance for at lykkes i livet.

Blandt andet er der større sandsynlighed for, at de videreuddanner sig, og mindre risiko for, at de bliver gravide som teenagere med alle de udfordringer, det måtte indebære.

Vi påvirker børnene ubevidst

Så selvom en krævende mor (eller far for den sags skyld) kan være irriterende, og børnene kan have lyst til at gøre oprør mod det, så har en engageret forælder typisk stort held med alligevel at påvirke sit barn i den ønskede retning.

Psykolog: Skældud skader - gør dette i stedet!

- I mange tilfælde gør børnene det, som de synes, er mest bekvemt for dem selv, selvom det er imod forældrenes vilje. Men det er faktisk sandsynligt, at forældrene har påvirket dem ubevidst, siger forskeren Ericka Rascon-Ramirez ifølge newsner.com.

I undersøgelsen fulgte forskerne hele 15.500 piger i alderen 13-14 år i perioden 2004-2010.

3 opdragelsestyper - hvilken er du?:

3 opdragelsestyper - hvilken er du?

Læs også