https://imgix.femina.dk/media/d6241a6fd0f04855922fdbb54d865155.jpg
Familieliv

Indbetalinger på børneopsparingen er eksploderet

5. november 2010
af Julia Schmiegelow, Foto. All Over Press
Forældre og bedsteforældre sparer i år mere op på børnenes børneopsparing end nogensinde

Forældre og bedsteforældre sparer i år mere op på børnenes børneopsparing end nogensinde

Intet er for godt til de kære små. Og både forældre og bedsteforældre tænker også på børnene, når de bliver lidt større. Indbetalingen på børneopsparinger er nemlig eksploderet.

I Alm. Brand Bank er indbetalinger til børneopsparinger steget med 90 procent i 2010 og 66 procent flere konti er oprettet. Og det svarer til, at hver kunde har indbetalt 10.000 kr. ekstra til deres børn.

Det er ikke kun hos Alm. Brand Bank, at flere sætter penge af til børnene. De seneste tal fra Danmark Statistik viser, at børneopsparinger i hele den finansielle sektor steget med næsten 30 procent i årene 2001-2008.

"Vi bruger i forvejen mange penge på børnene. Så det er vel på mange måder naturligt at sørge for, at de også har en opsparing i ryggen, når de en dag flytter hjemmefra," siger Ulla Heurlin, der er bankdirektør i Alm. Brand Bank.

Læs: Sikr dit barn med testamente

Vi sparer mere op
Det er dog ikke kun fordi, vi i højere grad vil vores børn det godt.

"At vi ser så stor en opsparingslyst kan også forklares med, at mange har fået mere luft i økonomien pga. skattelettelser og måske endda oplever, at finanskrisen er forbi. Og vi har lært af krisen, at vi ikke kun skal forbruge, men også spare op," siger hun.

Læs: Forældremyndighed - hvordan er det lige?

Læs også