https://imgix.femina.dk/media/fc20fc3504be49eba4fa2bb335766632.jpg
Familieliv

Hvilken motionsform passer dig?

22. september 2009
af Slankedoktor
Når du skal vælge motionsform, er det vigtigt, at du vælger en aktivitet, du holder af og kan trives med.

Du skal ikke vælge ud fra, hvad der er effektivt og godt for naboen, vennen eller konen/manden. Du skal vælge en aktivitet, der passer dig. En aktivitet, der gør dig glad. En aktivitet du kan fortsætte med. Ikke kun de næste 14 dage, men gerne resten af livet.

Boldspil
Er du til boldspil, skal du måske overveje det en ekstra gang, inden du køber et årskort til det lokale fitnesscenter. Find ud af, hvornår der er træning i badmintonklubben, få en aftale og kom ned og se om det er noget for dig.

Musik og bevægelse
Er du til musik og bevægelse, vægttræning og aerobics, så kig forbi fitnesscenteret. Få en prøvetime. Tag en snak med instruktørerne. Fortæl om DINE behov, præferencer, "lyster" og temperament. De er mere end villige til at høre efter og give dig en udsøgt service. Benyt dig af deres kompetence. Hvis du er i tvivl, så køb et klippekort.

Forskellige former for dans vinder også markedsandele for tiden. Kan du lide at danse, så prøv en af tidens mange muligheder. Fx line dance eller salsa. Igen find ud af, hvornår de træner, drop forbi, og prøv det!

Kampsport
Er du til kamp, koncentration og koordination, så prøv en form for kampsport. Det bliver mere og mere populært, og du får en supertræning. Kig forbi den lokale karateklub og prøv det af. Hovedsagen er, at du træffer et valg ud fra dine præferencer. Det skal være sjovt, hyggeligt, socialt og givende på mere end den fysiske side at træne.

Hvor finder du de forskellige motionstilbud i DIT nærområde?
Hvis du er til de kommunale tilbud såsom diverse foreningsaktiviteter, henvender du dig på fx kulturforvaltningen i din kommune. Her vil man kunne råde og vejlede dig. De kan også oplyse om åbnings- og træningstider. De fleste større byer og nogle mindre huser også et eller flere private motionstilbud, herunder fitnesscentre. Slå op i telefonbogen eller søg på nettet under emner som fx idræt, sport eller fitness.

Endelig er der jo muligheden for at træne på egen hånd. Løb og cykling kan praktiseres året rundt og stort set på alle tidspunkter af døgnet. Det kræver bare funktionelt tøj og sko, lys og reflekser og evt. en eller flere træningspartnere. Hvis man foretrækker at træne i en klub, findes der mange løbe- og cykelklubber spredt ud over det ganske land.

Gå en tur!
Er man til mere moderat fysisk udfoldelse kan man jo altid gå en tur. Det kræver ikke det store rent udstyrsmæssigt. Et par gode sko og behageligt tøj. Og en gåtur har du altid tid til! En gåtur kan også være en social begivenhed. Hvad med at samle vennerne, kollegaerne, kæresten eller naboerne til en rask spadseretur ud i det grønne?

Meld dig ind i Mama Slank!
Nye undersøgelser viser, at den mest effektive og langtidsholdbare måde at tabe sig på, er med hjælp fra en diætist. Ved at melde dig ind i Mama Slank, får du adgang til løbende online vejledning fra diætister og motionsvejledere - lige når det passer dig. Hvis du ønsker det, kan du også melde dig ind i grupper med ligesindede, hvor der er masser af støtte og mulighed for erfaringsdeling. Meld dig ind i Mama Slank lige her.

Husk! Du kan få dit eget Mama Slank look på din profil. Når du opretter din profil vælger du bare det design, der hedder "Mama".

Læs også:
Træning af bækkenbunden
Træn dit bryst

Læs også