to piger tager selfies
Familieliv

Her er app’en, der får dine børn til at ringe tilbage (med det samme)

16. januar 2019
af Ema Seferovic
Foto: Panthermedia
Åh, de unger kan give os mange bekymringer. Fx når de ikke svarer tilbage på vores sms’er eller opkald. Sådan havde en amerikansk familiefar det også, og derfor har han opfundet en app, der løser det lille problem.

5 sms’er, tre opkald - intet svar.

Du er febrilsk gået i gang med at lede efter klassens telefonliste for dernæst at gennemsøge forældreintra for telefonnumre på forældre fra klassen.

Din søn er muligvis taget hjem til sin klassekammerat efter skole og sidder sikkert koncentreret sammen med kammeraten og spiller Fortnite på iPad'en eller ser Youtube-videoer på sin smartphone. Eller også gør han ikke, og den tanke får dig til at gå bekymret rundt og vente på, at han svarer på de mange sms’er, du har sendt.

Sådan er der mange forældre, der har det. Én af dem er den amerikanske familiefar Nick Herbert, der var blevet så træt af at vente på, at hans børn svarede på hans beskeder og opkald, at han udviklede en app, der løser problemet.

App’en hedder ReplyASAP, og som app’ens navn afslører, tvinger den dit barn til at ringe tilbage eller svare på din sms – med det samme!

App’en går nemlig ind og fryser telefonen, så snart barnet modtager et opkald eller en sms fra dig. Den eneste måde barnet så kan låse sin telefon op er ved at ringe tilbage til dig eller svare på din sms. Snedigt!

App’en er gratis, men kan på nuværende tidspunkt kun downlades til androidtelefoner.

LÆS OGSÅ: Hvornår er børn gamle nok til fritidsaktiviteter

Tre andre geniale apps til børnefamilier:

1. Reshopper

Reshopper er stedet, hvor du sælger din gamle barnevogn, køber legetøj, eller finder podens reserveflyverdragt til børnehaven. Det er nemlig kun børnerelaterede varer, der sælges på Reshopper. Det rigtigt smarte ved app’en er, at den i søgninger tager hensyn til, hvor i landet, du befinder dig. Når du søger efter varer, kan du selv vælge, inden for hvilken afstand, du vil søge og købe ting.

iOS og Android

2. GoLittle

GoLittle er den tidligere radio- og tv-vært Mortens Resens iværksætterprojekt. App’en hjælper dig med at finde relevante steder og arrangementer for børnefamilier: Du kan søge efter børnevenlige spisesteder, nye legepladser i lokalområdet eller gode overnatningsmuligheder med børn, og som en bonus er der anmeldelser fra andre forældre. Derudover kan GoLittle også hjælpe med at holde styr på legeaftaler og i det hele taget er app’en en god hjælper i forhold til børnenes sociale liv.

iOS og Android

3. Mambeno

Når hamsterhjulet kører derudaf, er det rart, hvis der i det mindste er styr på aftensmaden. Mambeno tilbyder madplaner lavet specifikt til børnefamilier, hvilket betyder, at du får en færdig madplan med nemme og børnevenlige opskrifter i din indbakke en gang om ugen. Madplanen gælder for fem dage for to voksne og to børn og holder sig under 500 kr. Man får en indkøbsliste med, men man kan også vælge at få alt leveret direkte til døren.

iOS

LÆS OGSÅ: 10 gode råd, når dit barn er online på smartphone, tablet eller computer

Læs også