https://imgix.femina.dk/media/4d443113a1e04a5e93dae3a53d5117c6.jpg
Familieliv

Gravid: Forsød din ventetid med filmhit

23. november 2011
af Lene Dürrfeld
Foto: Macall Polay
De bedste feel good-film rører dig til tårer undervejs og får dig til at juble over tilværelsens skønhed, når rulleteksterne kører over skærmen. Og

De bedste feel good-film rører dig til tårer undervejs og får dig til at juble over tilværelsens skønhed, når rulleteksterne kører over skærmen. Og hvad mere kan man ønske sig, når man er gravid og i hormonernes og følelsernes vold. Vi har samlet ti feel good-film om graviditet og babyer, der efterlader dig i godt humør - og i den perfekte ventetids-stemning.

Parenthood (1989)
Parenthood er hele redaktionens yndlingsfilm. Bedre komedie fås simpelthen ikke. Karaktererne er rørende og troværdige, og så indeholder filmen en perlerække af sjove optrin, ikke mindst åbningsscenen, hvor lille Kevin synger Diarrhea-sangen. Gil (Steve Martin) og Karen (Mary Steenburgen) vil så gerne være gode forældre for deres tre børn, men der skal også være overskud til resten af familien. Bl.a. til Gils far, en gammel skurk, Gils bror, en uansvarlig døgenigt, og Gils søster, en frustreret enlig mor til to teenagere.

The Switch (2010)
Den 40-årige single Kassie (Jennifer Aniston) ønsker sig brændende at blive mor, så hun finder den perfekte sæddonor i Roland (Patrick Wilson), men Kassies bedste ven Wally (Jason Bateman) er skuffet over, at hun ikke valgte ham. I en brandert spilder han bægeret med sæd og beslutter i panik at fylde det op igen - med sit eget. Se, dét er et godt plot for en romantisk komedie, vi glæder os allerede til at se The Switch igen.

The Snapper (1995)
Der er irsk charme og humor for alle pengene i The Snapper: Både forældre, venner og naboer i Dublin tager det forholdsvis pænt, da den unge, hjemmeboende Sharon (Tina Kellegher) meddeler, at hun er gravid. Men da hun nægter at fortælle, hvem faderen er, begynder rygterne at svirre. Hendes meget øldrikkende far (Colm Meaney) støtter hende dog hele vejen.

Juno (2007)
Da den rapkæftede teenager Juno ved en fejltagelse bliver gravid, beslutter hun sig for at føde barnet og give det væk til de perfekte adoptivforældre. Ellen Page er cool og morsom i titelrollen som Juno, og Jennifer Garner får tårerne til at flyde som den beslutsomme og ansvarlige adoptivmor. Her på Mama får vi i hvert fald fugtige øjne og grødede stemmer, når vi taler om vores yndlingsscener.

Den eneste ene (1999)
"Vores forhold er en varevogn!"…Replikkerne sidder lige i skabet, og så er Den eneste ene perfekt castet. Sus (Sidse Babett) bliver gravid med sin italienske kæreste Sonny, men smider ham ud, da han har en affære. Tøffelhelten Niller (Niels Olsen) og hans kone Lizzie adopterer en lille pige. Og imod alle odds bliver Niller hovedkuls forelsket, da han skal sætte et køkken op hos Sus.

Fools Rush In (1997)
Det slår for alvor gnister, når ironiens mester, Matthew Perry, og sexbomben, Salma Hayek, tørner sammen i Fools Rush In. Da Alex under et ophold i Las Vegas møder den farverige mexicanske Isabel, ændrer hele hans liv sig. De gifter sig spontant, og Alex opdager nu, at han har handlet uden at tænke først.

Skagerrak (2005)
Sprælsk, sjov og smækfuld af overraskelser. Skagerrak er en skøn film med det velkendte og elskede tema, at lykken kommer, når man mindst venter det. Danske Marie (Iben Hjejle) og irske Sophie (Bronagh Gallagher) mister deres penge i Nordskotland. Sophie får den idé, at Marie skal være surrogatmor. Måneder senere er Marie alene og gravid. Og hun skal meget igennem, inden lykken dukker op...

Knocked Up (2007)
Katherine Heigl og Seth Rogen er sjove og søde som det komplet umage par Alison og Ben, der begår en brandertbommert, som resulterer i, at Alison bliver gravid. Historien bliver fortalt med varme og god gammeldags drengerøvshumor. Og det er noget, vi alle sætter pris på.

Farther of the Bride 2 (1995)
Charmetrolden Steve Martin er på banen igen, og i Father of the Bride 2 må han tackle hele to graviditeter: George (Martin) og Nina (Diane Keaton) har netop fået overstået deres datters bryllup, da hun fortæller dem, at de skal være bedsteforældre. Det er ikke let for stakkels George, der er på vej i en midtvejskrise, og da Nina så også bliver gravid, er der dømt ballade.

Nine Months (1997)
For fans af slapstick-komedier er Nine Months ikke til at komme uden om: Samuel (Hugh Grant) synes, at tilværelsen er perfekt. Men da hans søde kæreste Rebecca (Julianne More) fortæller, at han skal være far, bliver tæppet revet væk under ham. For hvad skal man egentlig med børn? Robin Williams spiller fødselslæge, og han bringer magi ind i enhver film.

Læs også