https://imgix.femina.dk/media/36b1fc00de0d47b7b3e71c48951296a3.jpg
Familieliv

Far ødelægger altså ikke baby!

4. august 2009
af Line hvid
Når far for første gang skal passe baby alene, er det vigtigt, at mor har tillid til, at han kan.

Mange mødre har utrolig svært ved at give slip første gang, de skal i byen med veninderne. Kan faderen virkelig finde ud af at passe barnet alene? Men fra babyen er omkring fire måneder kan det altså sagtens lade sig gøre at være væk et par timer. Det er dog helt naturligt at have problemer med at sige 'ja' til den middagsinvitation, når man er vant til hele tiden at have baby hos sig.

Behov eller pres?
- Det er et positivt tegn, at moderen har svært ved at give slip på sit barn, for det fortæller jo bare noget om den symbiose, de har, fortæller sundhedsplejerske Helle Budde. Hun mener også, at mange mødre nærmest kan føle sig pressede til at gå ud med veninderne uden baby.

- Det er vigtigt, at moderen lytter til sig selv. Har hun virkelig selv et behov for at komme lidt væk fra baby, eller er det andre presser hende til det? Hvis hun har behovet, så skal hun naturligvis handle på det," pointerer Helle Budde.

Far gør det anderledes
Der kan selvfølgelig være praktiske problemer som amning, når moderen skal være væk i flere timer. Men her kan man f.eks. malke ud inden. Man kan også planlægge lidt efter babyens rytme, så man måske går ud om eftermiddagen i stedet, hvis det er der, den lille normalt sover.

- Det er vigtigt for mødre at huske, at tingene ikke nødvendigvis skal gøres på en bestemt måde. Når faderen ved, at han skal passe babyen alene, så vil det gå helt anderledes, end hvis moderen var lige inde ved siden af. Det vil blive på en anden måde end moderens, men det betyder ikke, at det er en dårligere måde," forklarer Helle Budde.

Er man nervøs for, hvordan det hele skal gå, så kan faderen jo eventuelt øve sig lidt, inden moderen skal være væk i flere timer. Hun kan f.eks. gå ned og handle i en time, og så kan man se, om det fungerer.

Nyd det!
- Når man så har taget valget om, at man vil i byen med veninderne, så er det vigtigt at give sig selv lov. Man stiller sig foran spejlet og siger: "Nu tager jeg i byen fra kl. det til det." På den måde undgår man, at man hænger i mobiltelefonen hele aftenen. For når man er taget ud, så er det bare om at nyde sin fri-aften, slutter Helle Budde.

Læs også:
Lad far sludre med baby!
Far har altså også fået barn

Læs også