https://imgix.femina.dk/media/249dc0fdd09b4e799f545e086f98a4b6.jpg
Familieliv

Familieliv og job. Vi giver dig 10 tips til hvordan det lykkes

8. marts 2013
af Marianne K. Holm
Der er også et liv efter barslen, og du behøver ikke at skifte job for at få det til at gå op. Til gengæld skal du acceptere, at du ikke kan være to steder på en gang.

Der er også et liv efter barslen, og du behøver ikke at skifte job for at få det til at gå op. til gengæld skal du acceptere, at du ikke kan være to steder på en gang.

1. Accepter, at du ikke er helt så fl eksibel, som før du fik børn. Du kan ikke bare blive et par ekstra timer som før, men skal vide det i forvejen, så du for eksempel kan få en anden til at hente.

2. Koncentrer dig om dit arbejde. Du kan ikke arbejde optimalt, hvis du hele tiden slår dig selv i hovedet med dårlig samvitt ighed. Og jeres barn har det sikkert fi nt, der
hvor det er.

3. Lær at vælge til og fra. Det kan godt være, at du helt vildt gerne vil være med i festudvalget i vuggestuen, men du kan sandsynligvis ikke gøre det, hvis du samtidig er med i festudvalget på dit job.

4. Få styr på det praktiske på hjemmefronten til de første 14 dage. Lav mad til fryseren, og sørg for, at der er købt bleer, skift et sengetøj og gjort rent. Så I kan dejse om på sofaen, så snart jeres barn er faldet i søvn.

5. Del opgaverne mellem jer. Hvis du gør rent, så laver din kæreste mad, og så skal du ikke koncentrere dig om, hvad han laver af mad. Er I rigtig tjekkede, kan I lave madplaner og indkøbslister for hele ugen. Find ugeplaner på magasinetmad.dk.

6. Har I råd, så køb jer til hjælp til for eksempel rengøring eller en ung pige, der kan hente jeres barn en dag om ugen.

7. Sørg for at skift es til at putt e. Det giver et par ekstra timer til førstegangsforældre, som du kan bruge til at motionere i eller arbejde i.

8. Få bedsteforældrene til at afl aste jer - helst i en fast aftale , hvis I har mulighed for det.

9. Giv jeres barn en halv times fuld opmærksomhed, så lidt af nærhedsbehovet hos både forældre og barn er opfyldt.

10. Giv hinanden plads til at dyrke sociale sammenkomster på jobbet. Det er også vigtigt at være med til sommerfesten.

Læs også