https://imgix.femina.dk/media/99ca84029ae041e391f881d4c838ac3a.jpg
Familieliv

Familie-bøger til efterårsferien

7. oktober 2011
af Anita Hummelshøj Mikkelsen
foto: PR / Privat
Gør familielivet lettere i efterårsferien. Vi giver dig tips til 3 bøger som kan hjælpe dig.

Oestrogen.dks boganmelder Anita Hummelshøj Mikkelsen er selv en garvet familie-mor, og giver dig her 3 tips til bøger der kan gøre dit familie-liv lettere.

"Hvad skal vi lave - idéer til de små" af Ingela Jonasson
6 ud af 6

"Hvad skal vi lave?" spørger forfatter Ingela Jonasson og følger, i sin bog af samme titel, op på spørgsmålet ved at videregive idéer til de små. Bogen er i sprælske og indbydende farver der signalerer at, nu sker der noget. Bogen er i god kvalitet, og rummer små hundrede sider fyldt med glade og inspirerende idéer til, hvad vi kan lave hjemme eller i institutionen. Aktiviteterne er rigt illustreret med billeder, så processen er nem at overskue som læser. Bogen bringer alt fra 'Trylledej' over 'Sømvæv' til 'Hoved på strømpesokker' og fælles for det hele er, at Ingela Jonasson har gjort sig umage med, at det skal være let for os læsere at gå i gang. For hver idé er der et felt, som beskriver 'Hvad skal I bruge' og ved nogle også et felt med flere 'Tips'.

Ingela lægger vægt på processen og samværet frem for resultatet, hvilket tiltaler mig meget. Hun udtaler i bogens forord "Hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Børn har deres egne forslag og arbejdsmetoder, som det betaler sig at inddrage. Og lad syslerne ligge, hvis ikke du har lyst, for din skaberglæde er måske jeres mest værdifulde værktøj". Så Mor, Moster, Mormor m.fl. så er det tid til nærvær med børnene!

"Kan selv! Vil selv!" af Malin Alfvén & Kristina Hofsten
5 ud af 6

Da jeg så denne bog var min første tanke "Anna Wahlgren - De kære børn" om igen, men da jeg åbnede den og gav mig til at læse, opdagede jeg, at jeg med det samme blev inspireret og lokket ind i teksterne ved hjælp af gode billeder og grafiske illustrationer. Den dækker alderen 0 - teenager og har formået, på overskuelig vis, at indfange de situationer, de fleste af os, oplever med vores børn. Den er dejlig fri for 'den eneste rigtige måde' at gøre tingene på, og i stedet fuld af beretninger fra børn og forældre som fint suppleres af idéer til, hvordan de beskrevne situationer kan takles. Bogen har i sit sidste kapitel 'Gravid - noget helt nyt' også flere fine beskrivelser om den udvikling, man som kvinde gennemgår fra graviditet til at blive Mor. En af kvinderne beskriver "Det var en enorm omstilling at blive gravid. Tidligere var jobbet og karrieren min identitet. Da jeg blev gravid, følte jeg mig først fuldstændig hudløs. Derefter var det, som om jeg fik en ny hud! Det var helt fantastisk!". Vil man læse mere, både som barn og voksen, giver bogen mange læseforslag, tilpasset barnets alder.

"DET ER NU ELLER ALDRIG!" af Lisbeth Fruensgaard
5 ud af 6

"Det er nu eller aldrig!" er en rigtig 'to do' bog. Bogen giver inspiration til hvordan du kan arbejde dig frem mod mere tid og overskud. Bogen har en coachende tilgang til læseren, som undervejs inspireres og guides gennem øvelser, der kan bringe dig og din familie videre.

Bogen består af tre afsnit: Del I - 'Vend tiden på hovedet', Del II - 'Find dit eget ståsted' og sluttelig del III - 'Et rigere familieliv'. Du begynder med dig selv, ud fra tesen 'Al forandring starter inden i dig' og bevæger dig videre i troen på, 'Det eneste, der er virkeligt, er nuet. Alt andet foregår kun i dine tanker' for til sidst, at nå til erkendelsen af 'hvis du ønsker tid og overskud til din familie, må du prioritere dig selv først'.Øvelserne i bogen er letforståelige og, som jeg oplever det, virkelig gode. Dog kræver de også, at du virkelig VIL skabe forandringen i dit (familie)liv. Du skal prioritere dig selv og din familie højest! På www.feelgood-fruensgaard.dk kan du supplere med en gratis arbejdsbog.

Læs også:
Derfor skal du læse højt for dit barn
Børn har brug for ro i ferien

Læs også