Katrine Marie Guldager
Podcast

”Er mobning i familien det samme som i skolegården?” spørger forfatter, som selv har følt sig uden for fællesskabet

19. november 2021
af Signe Bertram
Foto: Claus Peuckert
Forfatter Katrine Marie Guldager er aktuel med podcasten ”En fremmed i familien”. I ottende afsnit taler mobbeforsker Jette Kofoed og Katrine Marie Guldager om, hvad det er for nogle dynamikker, der ligger bag dårlige relationer og mobning.

Kan man sammenligne udstødelse i familien med mobning i skolegården?

Og hvis man er den, der bliver mobbet, har man så overhovedet mulighed for at stoppe det?

Forfatter Katrine Marie Guldager har udgivet den autofiktive roman ”Det samme og noget helt andet”, der handler om at føle sig fremmed i sin egen familie.

Flere læsere har kontaktet hende og fortalt deres egne historier, fordi de genkendte at stå uden for familien eller helt bryde med den.

I ottende afsnit af podcasten ”Fremmed i familien” taler Katrine Marie Guldager med mobbeforsker Jette Kofoed om mobningens natur.

Mobning defineres nemlig som ”udstødelse fra fællesskabet” og ”systematisk eksklusion” og foregår ikke bare i skoler og på arbejdspladser, men også i familier.

Hør podcasten "Fremmed i familien"

Katrine Marie Guldager er aktuel med podcasten "Fremmed i familien", hvor hun stiller spørgsmålet: Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie?

I dette afsnit taler mobbeforsker Jette Kofoed og Katrine Marie Guldager om, hvad det er for nogle dynamikker, der ligger bag dårlige relationer og mobning.

Du kan også høre podcasten på Itunes, Spotify og Spreaker.

Læs også