https://imgix.femina.dk/media/58c1267712f047889a2b668deefd38a2.jpg
Familieliv

Du gør dig (sandsynligvis) til en bedre forælder end du er

17. januar 2011
af Marie Tromborg, Alive.dk
Foto: Colourbox
Hvis du overfor andre skærer ned på dit barns tv-kiggeri og skruer op for, hvor meget du leger med dit barn, så er du som forældre er flest.

Mange mødre føler sig så pressede over at skulle fremstå som perfekte forældre, at de lyver om, hvor meget tv deres børn ser, og hvad de giver dem at spise viser en ny undersøgelse, skriver BBC.

- Forældre er under et gennemgribende pres fra samfundet. Det er blevet en kultur blandt forældre at lyve og vende børneopdragelse til en forestilling, siger forældreekspert og sociolog Frank Furedi til BBC.

Kigger mere tv
Ud af de, der har medvirket i undersøgelsen svarer næsten to tredjedele, at de ikke havde været ærlige om, hvor godt de kunne klare forældrerollen.

Knap en fjerdel af mødrene nedtoner, hvor meget fjernsyn, deres børn faktisk ser, og 20 procent pynter på hvor meget tid de selv bruger på at lege med deres børn.
Psykolog Linda Papadopoulos forsikrer om, at der ikke er nogen grund til at sammenligne sig med andre forældre. For det første fordi det kan være, de også pynter på sandheden og fordi det ikke rigtigt er muligt at sammenligne forældreforhold.

- Det er kun én selv, man er i konkurrence med, for man kan ikke sammenligne sig med andre på det punkt. Det eneste du kan gøre er at gøre dit bedste for dig og dit barn, siger Linda Papadopoulos til BBC.

Undersøgelsen er lavet blandt 5.000 af de faste brugere på det engelske site www.netmums.co.uk

Læs også:
Overskudsmødre har mindst overskud
Alle sammenligner deres babyer
Nej da, mor græder ikke - hun skærer bare løg

Læs også