Familieliv

Drop blomsterne til Mors dag på søndag

af Ea Ørum, redigeret af redaktionen 8. maj 2014
foto: All Over Press
Mors dag er ikke længere tid til blomster og chokolade - hun vil hellere have gadgets

Over there" kalder man kvinder med hang til iphones og e-books for smummies - altså smart mummies. Dansk ekspert i elektronik til kvinder, Christiane Vejlø, vil gerne vædde på, at mødre i Danmark også hellere vil have gadgets end blomster på mors dag. De seneste år er salget af elektroniske gaver til mødre nemlig steget med ni procent i USA, hvor man er et skridt foran inden for gadgets-tendenser.Vi husker mor, men glemmer farGaveidéer til mor- Jeg lavede en stor undersøgelse med 800 kvinder i Danmark, der viser, at de vil teknik - også dem, der ikke har fået den under huden endnu. Kvinder vil helt generelt have, at elektronik og it ikke er besværligt, og at det udfylder konkrete behov, siger Christiane Vejlø til alive.dk. Hun er ophavskvinden til sitet elektronista.dk.

Find priserne

e-bogs læserSmartphonesDigitalkameraerMP3 afspillereFitness spilKilde: www.edbpriser.dk

Af gode gaveidéer til mors dag foreslår hun e-bogslæsere, smartphones, MP3-afspillere til podcast, xbox med fitness-spil og et ordentligt digitalkamera. Alle fem dippedutter har det til fælles, at de kan bruges til at løse specifikke problemer, f.eks. e-bogslæseren, der sparer pakningen til sommerhuset for de sædvanlige mange kilo bøger.Hjemmelavet gave til mors dag? Se mere her- Sagen med kvinder og elektronik er, at kan de først se, at elektronikken har et formål, vil de gerne lære at bruge det. Iphonen synes mange kvinder i starten var besværlig, men nu er det blevet deres forlængede arm. Man kan hente børn tidligere, fordi man kan tjekke sine mails på vejen derhen, og den kan sættes op med billeder og funktioner, så den er meget personlig. Det taler til kvinder, siger hun.

Alt andet end lyserødt til mors dagNår man køber gaven til mors dag, så skal man også huske på valg af design, for det må ikke lugte af Barbie.

- Der var kun en procent i min undersøgelse, som synes, at lyserød var en lækker farve til gadgets. 76 procent mente til gengæld, at tøsede farver er enten ligegyldige eller fordummende. Nå ja, og så når man taler om elektronik og gaver til kvinder, skal det jo heller ikke være en støvsuger, som hun får i gave, siger Christiane Vejlø.Læs også: Svigermor får mindre gave end mor på Alive.dkEller 'Shop cool gaver til Mors Dag' på Elle.dk