søskende
Familieliv

Dette barn i søskenderækken er det klogeste

11. april 2020
af Redaktionen. Udgivet første gang 11. april 2017
Foto: Shutterstock.
Hvem er klogest – du eller dine søskende? Måske har I indimellem haft netop dén diskussion i familien uden at kunne nå til enighed. Men nu viser en undersøgelse, at der statistisk set faktisk er én i søskendeflokken, der har lidt mere mellem ørerne end de andre.

Dette barn i søskenderækken er det klogeste

Er du enig med dine søskende om, hvem der er den klogeste af jer, eller er det et spørgsmål, som er til evig diskussion?

Hvis du er den ældste i søskenderækken, så har du nu forskningens ord for, at det faktisk er dig, der er den klogeste – i hvert fald målt på IQ. Det slår en undersøgelse fra University of Edinburgh fast.

I undersøgelsen fulgte forskerne 5.000 børn fra nul til 14 år, som de hvert andet år lavede IQ tests på. Og resultatet var klart: Allerede fra børnene var et år gamle, kunne forskerne måle en højere IQ hos de ældste.

Mere stimulation til de ældste i søskendeflokken

Forklaringen skal findes i det, der sker, indtil børnene fylder tre år.

Det, forskerne kunne se, var nemlig, at den førstefødte i den periode fik mere intellektuel stimulation fra forældrene, mens de yngre søskende i mindre grad end de ældre oplevede for eksempel højtlæsning.

Heldigvis viste undersøgelsen også, at børnene fik lige meget følelsesmæssig opbakning fra forældrene uanset deres alder.

Kilde: Menshealth.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også