Mie Isaksen
Annonce
Familieliv

Det har altid været meningen med mit liv at blive mor – men jeg kommer aldrig til at skære mine børns madpakker ud i stjerner og hjerter

7. august 2023
Annonce for Tulip
Hverdagslivet og familielivet er alfa og omega for Mie Isaksen. Men at bruge 100 år på en madpakke, det gider hun ikke – for hende handler en god madpakke om noget helt andet.
Logo

Mie Isaksen har altid vidst, at hun skulle være mor.

– Det har altid været meningen med mit liv. Der er mange ting, jeg ikke har vidst noget om eller haft en plan for – hvad jeg skulle arbejde med, og hvor jeg skulle ende henne – men jeg har altid vidst, at jeg skulle være mor. Så måtte vi se, hvad livet ellers ville byde på. At være mor er alfa og omega for mig, så jeg hviler meget i den rolle, fortæller hun.

Når man scroller igennem feedet på hendes Instagram-profil, fylder familielivet og hverdagslivet da også en hel del. Men det er også det, der fylder i Mies liv – og derfor blev indholdet ikke justeret eller skiftet ud, da hendes profil pludselig gik fra kun at være tiltænkt venner og familie til at have 91.000 følgere.

91.000 følgere, der altså nu kan følge med i hendes liv som mor til Filippa og Pilou på henholdsvis syv og fire år med alt, hvad det indebærer.

Hvad er dine største udfordringer i hverdagen med børn?

– Jeg elsker hverdagslivet. Det er jo det, vi har mest af, så det skal gerne fungere optimalt. Så for mig er hverdagen med ulvetime, aftensmad og madpakkeræs ikke en udfordring. Den største udfordring for mig er at håndtere, at børn kan være sure uden nødvendigvis at kunne sætte ord på, hvad der er galt. Inden jeg blev mor, havde jeg aldrig nogensinde overvejet, hvor sure børn egentlig kan være. Det dér med, at de kan vågne op og være morgensure eller komme hjem fra institution og være sure i stedet for bare som udgangspunkt at være glade og så blive sure, hvis noget generer dem. Det synes jeg godt kan være svært.

– Det er jo bare sådan, at hvis man selv er glad og positiv, så smitter det af, og hvis nogen er negative, så smitter det også af. Så bliver hele stemningen bare negativ. Så det er uden tvivl det, der fylder mest for mig. Det er også meget nemmere at overskue at skulle lave aftensmad og madpakker, hvis man er i godt humør.

https://imgix.femina.dk/2023-07-03/ny_TULIP-PA%CC%8AL%C3%86GGER-ANE-MIE-1443_0.jpg

Mie Isaksen bor i Vejle med Jonas og deres to børn, Filippa og Pilou. Til daglig arbejder hun som sygeplejerske i Kriminalforsorgen.

Børnene med i køkkenet

Ser man på Mies Instagram, vil man også hurtigt opdage, at hun tit har børnene med i køkkenet for at lave mad. For hende har det altid været helt naturligt at inddrage børnene i hverdagens gøremål – det være sig madlavning, rengøring og så videre.

Hjælper børnene også med at lave madpakker?

– Det er lidt forskelligt. Det er kun Filippa, der skal have madpakke med, og hun ser altid lige, hvad hun får med – det synes hun er spændende. Men her på det sidste er hun begyndt at have maden med hjem igen. Så nu skal vi til at have hende mere med indover. På den måde kan hun få lidt mere ejerskab over madpakken, så hun tænker, at hun rent faktisk skal have den spist, nu hun står og bruger tid på at lave den.

Hvorfor tror du, at hun ikke altid får spist madpakken op?

– Fordi hun ikke har tid, når de skal ud i frikvarteret og lege eller et eller andet. Så bliver hun optaget af noget andet. Så jeg har lært, at det helst skal være madpakker, der ikke tager for lang tid at lave, og som ikke er for besværlige at spise. Det skal gerne være noget, man lige kan tage med på farten – sådan lidt snackorienteret. Det behøver jo ikke være usundt, det kan både være frugt og grønt eller en klapsammenmad. Jeg har nogle børn, der hurtigt kan blive hangry, så det går bedst, hvis vi holder et stabilt blodsukker dagen igennem.

Den gode madpakke behøver ikke tage 100 år at lave

– Når jeg laver madpakker, går jeg op i, at det selvfølgelig skal være noget, der mætter, og det må gerne være med kerner og fuldkorn. Men jeg kan lige så godt indrømme, at jeg aldrig bliver sådan en forælder, der står og bruger 100 år på en madpakke. Det gør jeg bare ikke. Jeg vil ikke stå og skære det ud i stjerner og hjerter, for så sætter man også bare barren lidt højt, synes jeg. For mig er det mere vigtigt, at der er lidt at vælge imellem.

Hvad er dine bedste tips til at lave madpakker, børnene gider at spise?

– Jeg synes, man skal inddrage børnene i det. Man kan nemt komme til at føle, at man skal bruge lang tid på en madpakke, før den er god, men hvis børnene selv får et indblik i, hvor besværligt det kan være med alle de dér fancy ting, så kan det også være, at de godt kan nøjes lidt. Og så føler de typisk også et lidt større ansvar for at få madpakken spist.

– Så tænker jeg selvfølgelig også over kræsenhed, selv om det nogle gange kan være svært. Kræsenhed kommer jo lidt i faser. Nogle gange kan børnene lide noget det ene sekund, og så køber man en masse af det, og så kan de pludselig ikke lide det mere. Så variation er også vigtig, når man laver madpakker, har jeg erfaret. Og så skal man måske bare acceptere, at man aldrig helt ved, hvad der dur. Så må man skifte taktik.

Og hvad er Mies taktik så lige nu? Det kan du se herunder, hvor hun har samlet sine bedste bud på madpakker, der er hurtige at lave, men hvor indholdet alligevel varierer en smule.

4 bud på madpakker til børnene

https://imgix.femina.dk/2023-07-03/TULIP-PA%CC%8AL%C3%86GGER-ANE-MIE-1295_0.jpg

Mies bud på en nem madpakke, som børnene rent faktisk får spist; Panini med Tulip Pålækker Hamburgerryg og en skive ost samt en klassisk rugbrødsmad med Tulip Pålækker Spegepølse, snackgrønt og frisk frugt.

1. Panini med Tulip Pålækker Hamburgerryg og en skive ost

– En panini er god i madpakken, fordi den er lidt som en toast, som mange børn godt kan lide, men den er uden for meget hvidt brød. Den er også nem – både at lave, men også for børnene at tage med ud i skolegården som hapser.

2. En klassisk rugbrødsmad med Tulip Pålækker Spegepølse, snackgrønt og frugt

– Børnene har også det, de kalder ”lille mad”, hvor de ikke har så lang tid til at spise, og så er det bare nemt lige at have en rugbrødsmad med i hånden og en snackagurk eller noget i den stil. For mig er det også vigtigt, at mine børn vokser op med rugbrød, fordi det giver en god mæthedsfornemmelse, og de får nogle fuldkorn. Filippa elsker også spegepølse, og nogle gange vil hun også bare gerne have en madpakke fyldt med rugbrød med spegepølse. Jeg elsker, at hun godt kan lide en simpel rugbrødsmad.

https://imgix.femina.dk/2023-07-03/TULIP-PA%CC%8AL%C3%86GGER-ANE-MIE-1299_0.jpg

Endnu en madpakkefavorit fra Mies hånd – pastasalat med Tulip Pålækker Kyllingepålæg samt en rugbrødsmad med Tulip Pålækker Hamburgerryg og en masse snackgrønt, nødder og frugt.

3. Pastasalat med Tulip Pålækker Kyllingepålæg og snackgrønt

– Pastasalaten er god, hvis man lige har en rest af lidt pasta. Så kan man hurtigt blande det i, som man har i køleskabet, og som børnene kan lide. Jeg kan godt lide tanken om at bruge det, man har – man kan også hurtigt blive helt rundtosset af alt det, man skal købe ind til en madpakke.

4. Rugbrødsmad med Tulip Pålækker Hamburgerryg og en pose nødder, snackgrønt og frugt

– Jeg er jo vokset op som slagterdatter, så jeg er vant til at spise efter de danske pålægstraditioner. Familien og jeg kan rigtig godt lide pålæg af gode, tykke skiver, der smager af noget.

Tulip Pålækker

Tulip Pålækker er lavet af udvalgte råvarer, så du kan være sikker på, at både smag og kvalitet er i orden. Pålægget fra Tulip Pålækker er skåret i tykkere skiver, har mere smag, og der er et bredt sortiment af pålæg og salater at vælge imellem.

Læs mere her.

Læs også