jonas
Familieliv

Derfor overvejer Jonas Vingegaard nu at rykke familien til udlandet

12. september 2023
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Den 26-årige købte hus med hustruen Trine Marie Hansen i sommeren 2022, men nu indser den lille familie langsomt, at det måske er på tide med en base i udlandet i stedet

Den danske Tour de France-vinder og Vuelta-aktuelle rytter, Jonas Vingegaard, undersøger for tiden sammen med resten af sin familie muligheden for at finde et lille hjem til dem uden for Danmarks grænser.

Indtil nu har Vingegaard, Trine og deres lille datter Frida haft base i den naturskønne fiskerby Glyngøre, men det kan godt ændre sig i fremtiden.

Overfor TV 2 Sport forklarer han, at overvejelserne sker af hensyn til både hans bragende succes indenfor cykelsporten, men bestemt også af hensyn til datteren, der netop er fyldt tre år.

– Vi overvejer det, fordi vi ligesom gerne vil have en base. Indtil videre har vi boet hjemme i Danmark og har rejst rundt til hele verden. Og det fungerer ikke, siger Jonas Vingegaard, der altså på det seneste har befundet sig en del på både de spanske og de schweiziske kanter.

– Vi har indset, at det ikke rigtigt fungerer for Frida og for os alle sammen at rejse så meget. Vi har behov for at være et sted. Og det er derfor, vi ligesom kigger ind i det, fortsætter han.

Det skyldes, at den 26-årige cykelrytter har trænet med sit hold Jumbo-Visma i Schweiz, og derfor har Jonas og resten af familien da også haft det charmerende alpeland i kikkerten, når de har skulle slå sig fast på en ny adresse.

Fordi det netop er Schweiz, som familien har i tankerne, så har Jonas Vingegaard også forhørt sig hos sin gode kollega Mads Pedersen, som bor i Schweiz i øjeblikket.

Da TV 2 påpeger skattefordelene ved at bo netop der, svarer Jonas Vingegaard:

- Nej. Men jeg har nu ikke noget imod at betale skat i Danmark. Det ville jeg faktisk hellere. Men for at få det til at fungere med familien er det måske en nødvendighed at flytte ud, afslutter Jonas Vingegaard.

Vingegaard fortæller, at familien endnu ikke har haft en base i Spanien, men at de var der meget sidste vinter.

I marts sidste år kastede Jonas Vingegaard ellers 3.475.000 kr. efter en rødstensvilla med havudsigt i hjembyen i det nordjyske. Jonas Vingegaard og husturen Trine Marie Hansen ejer også en anden kystvilla på samme vej. I 2019 købte de en ældre og mindre villa på 135 kvadratmeter, som de betalte 2.150.000 kr. for.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også