https://imgix.femina.dk/media/85a47b4c34c344fc9fc4e21faf860025.jpg
Familieliv

Dagbog: Vi vil gerne af sted igen

17. februar 2012
af Christina B. Kjeldsen
Foto: Christina B. Kjeldsen
Vi ser ikke længere helt håbløse ud, når vi kommer slæbende på vores udstyr i de tunge skistøvler.

Dag 5

Første gang på ski

  • Kan man det? Tage af sted med to små børn på ski, når ingen har prøvet det før? Følg parret Kasper på 34 og Christina på 32, der har taget deres to børn, Elias på 6 og Alfred på 3 med på ski.

Vi er nået til vores næstsidste dag på ski her i Idre, og vi ser faktisk ikke længere helt håbløse ud, når vi kommer slæbende på vores udstyr i de tunge skistøvler. Vi har alle sammen fået et ok godt greb om skiene og er trygge ved området. Så jeg når lige akkurat at tænke; Jamen, jeg er da rimelig sej til det her med ski, da jeg har afleveret Elias til sit skiskolehold og skal ud på egen hånd for første gang. Altså lige indtil, jeg skal klikke skiene på og opdager, at jeg har taget en af Kaspers skistøvler på ... Og dermed selvfølgelig ikke kan klikke den ene ski på - så meget for at være tjekket.

Jeg når dog at få et par rigtig gode ture på bakkerne selv, og det er virkelig en smuk måde at bevæge sig rundt i vinterterrænnet på, især når jeg vælger de stille og rolige ruter, som tager mig rundt på fjældet. Jeg sørger for at komme forbi Elias' hold et par gange, og kan se, at de nu er nået helt op på toppen af bakken, som de nu suser nonchalant nedad - de har endda overskud til at vinke og råbe hej til forældrene undervejs! "I morgen overhaler jeg dig" står der på ryggen af deres ens veste, og det er ikke løgn. For de bliver lynhurtigt gode i trygt selskab med de andre nybegyndere - og skiskolens instruktører kan instruere og vise dem teknikkerne med et helt andet overskud og overblik, end vi ville kunne. Elias har mod på større bakker, og vi aftaler, at det vil vi prøve sammen på vores sidste ski-dag i morgen.

Lillebrors skiskole er definitivt droppet, og han har kælket hele formiddagen med far. Efter frokost er det hans tur til at komme ud selv. Vi har endnu ikke stået på ski sammen, os voksne, og vi kommer heller ikke til det, når vi er af sted med ungerne alene på den her måde. Det ville vi egentligt godt have været - for så kunne vi for alvor have delt alle de fantastiske oplevelser. Det må blive en anden gang - og vi kan nu virkeligt godt se pointen i at tage af sted flere børnefamilier sammen.

Rent praktisk

Skiferie er inklusiv hytte, liftkort og leje af ski. Prismæssigt nogenlunde sammenligneligt med en charterrejser sydpå for fire personer. I hvert fald hvis du vælger en destination i Sverige, som du kører til selv. Prioriter skiskolen til ungerne de første gange - det er guld værd, og de lærer en masse. Lån jer til skitøj og udnyt udsalget i januar til at få de sidste ting, I mangler. Har I ikke lyst til at opgive sommerferien sydpå hvert år, så gør det måske hvert andet - og lån et sommerhus i Danmark de år - det er også dejligt!

Skiferien har været god fordi:
- Vi har lært noget nyt - og det er fedt.

- At stå på ski og kælke hver dag er en leg, og det er noget ungerne kan sætte sig ind i.

- Forældrene er til stede, for vi synes også, det er sjovt, og vi kan ikke tjekke mails og telefoner hele tiden, når vi er ude i sneen.

- Vi har været et super børnevenligt sted med masser af muligheder for nybegyndere.

- Svenskerne er gode til at lave skiferie - alt er indrettet, så man kommer nemt omkring, hyggelige hytter med kæmpe tørreskabe til vanter og overtøj og Ica-købmanden har masser af køttbullar.

Skiferien har været hård fordi:
- Vi har slæbt! Virkelig slæbt. Ski, støvler, stave, kælke, børn, drikkedunke, mad, vanter ...

- Vores tålmodighed er blevet udfordret. Fx når lillebror nægter at deltage i skiskolen, eller storebror bare opgiver midt på bakken.

- Alle har været lidt ekstra trætte, ømme og umulige ind i mellem - børn som voksne ...

Summa summarum har det været sjovt! Vi glæder os til vores allersidste dag i morgen, som vi vil nyde i fulde drag, inden turen går hjem ad igen med Fjâllekspressen. Og vi vil gerne af sted igen. For når lillebror engang også er med, så er det for alvor noget, der giver fælles oplevelser til familien. Og det er både godt og sundt.

læs om familiens hele uge:

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

Turen til Idre Fjäll er sponseret af Visit Sweden

Læs også