https://imgix.femina.dk/media/7e14ab9343d64d5bbeea6d2a596766c6.jpg
Familieliv

Dagbog: Ud at se med hundeslæde

16. februar 2012
af Christina B. Kjeldsen
Foto: Christina B. Kjeldsen
I dag har vi set frygten i øjnene og taget turen ned af fjäldets største bakke. Og så bød eftermiddagen på et rigtigt eventyr med hundeslæde

Dag 4

Første gang på ski

  • Kan man det? Tage af sted med to små børn på ski, når ingen har prøvet det før? Følg parret Kasper på 34 og Christina på 32, der har taget deres to børn, Elias på 6 og Alfred på 3 med på ski.

Yes - solen skinner igen, og Idre Fjäld er efter gårsdagens sne indhyllet i en stor, hvid dyne. Det slår os gang på gang, hvor eventyrligt smukt her er - og hvor anderledes det er at holde ferie på den her måde, hvor naturen føles så tæt på.

I dag er det de voksnes sidste dag på skiskolerne - og dermed åbenbart dagen, man virkelig ser sin frygt i øjnene. Derfor befinder jeg mig pludseligt på toppen af fjäldets største bakke - med den sorte piste "Chokken" til den ene side og den harmløst klingende "Blåbærsvinget" til den anden. Ikke svært at vælge. Men det nuttede navn til trods føler jeg, at jeg laver styrtløb ned af bjerget. Nu har jeg gjort det, og føler mig rustet til at tage ud på egen hånd de sidste dage - har endda prøvet den store stolelift, hvor man sidder og dingler oppe højt over pisterne med det fantastiske landskab strakt ud for sig.

Det har vi lært idag

- Skiskole er en god ide! Som nybegyndere blev vi voksne introduceret til hele området, kom forrest i køen til liftene og var begge garanteret halvanden times koncentreret skiløb hver dag. Det gav blod på tanden!
- Brug de aktiviteter, der er på stedet, for især børnene har brug for, at der også sker noget andet. Det er svært og hårdt at være nybegynder, og så er det rart, at der også er andre og lidt lettere oplevelser ind i mellem.
- Vi har pakket alt for meget, for vi når aldrig ud af skiundertøjet.

Elias' børnehold kravler stille og roligt længere og længere op af bakken, og de er blevet rigtig fortrolige med slæbeliften. Alfred på 3 har endelig indvilliget i at deltage i skiskolen for de mindste, og det lykkes at få ham på skiene og en tur op med liften sammen med resten af holdet. Men så stopper eventyret også, og han bryder sammen på toppen. Vil ikke mere, kun op til mor og allerhelst hjem. Der er ikke noget at gøre - og skiinstruktøren og jeg bliver enige om, at lige netop Alfred nok ville have haft mere glæde af skiskolekonceptet "Stor og lille", hvor forældre og børn lærer sammen. Det er svært at forklare en 3-årig, hvor meget han går glip af, men vi beslutter at stoppe med at presse/lokke ham på skiskolen, men bare forsøge lidt selv på børnebakkerne fra nu af.
1-0 til den mindste, for han kræver jo med det samme sin lovede belønning for deltagelse ...

Efter frokost på fjäldet byder eftermiddagen på et rigtigt eventyr - vi skal køre på hundeslæde! Børnene bliver pakket godt ned blandt puder og skind i slæderne, og så styrer vi ellers hvert vores spand hunde med chefhundeføreren i spidsen. Vi har fået en kort introduktion til, hvordan vi med myndig stemme får hundene til at trække jævnt, og det er en fantastisk og helt uventet sjov måde at se landskabet på.

Bagefter slæber vi os hjem. Helt bogstaveligt, for ømheden i kroppen har nået nye højder, og kinderne er

postkasserøde. Børnene er trætte - og lidt umulige. Men vi er glade, og vi glæder os til i morgen, hvor vi skal ud igen. Alle sammen sammen. På en eller anden måde ...

læs om familiens hele uge:

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 5

Turen til Idre Fjäll er sponseret af Visit Sweden

Læs også