https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/2012/boernefamilie/barselsforvasket-prim.jpg
Familieliv

Barsel - sådan får du afveksling

31. oktober 2012
af Frida Paustian
Amning, bleskift, putning, oprydning, bleskift, amning, leg, amning, bleskift, putning … Føler du dig lidt forvasket, mangler du samtaleemner, der ikke omhandler baby, og trænger du til inspiration fra den virkelige verden? Så læs med her.

1. Tag en dag alene
Har du også næsten glemt, hvordan det er ikke at være på barsel? At være alene. Helt alene. Så prøv at lave en dag, hvor du kun er i selskab med dig selv. Gå en tur, dyrk motion, læs en bog, tag i sommerhus, få massage, eller find et fredeligt sted, og nyd roen!

2. Tag på (gratis) udstilling under din barsel
Husk landets museer er gratis hver onsdag. Tjek udstillingerne ud i mødregruppen, aftal eventuelt, at I hver især forbereder lidt baggrundsviden på udstillingen og kunstneren.

Læs også: På barsel? Forbered dig på stilheden

3. Tag høje sko på
Gå en tur med barnevognen i høje sko (du kan altid have et par flade skiftesko i tasken), og mærk suset af at komme op på hælene igen.. Man kan sagtens, selvom man er på barsel.
4. Læs og lyt
Det er jo ikke, fordi man som nybagt mor på barsel behøver lave revolution. Men en smule basisviden om samfundets tilstand er nødvendig for at holde samtalen med folk uden for mødregruppen i gang. Her er et par tips:
• Du kan få de fleste avisabonnementer meget billigt. Gør den næste avissælger glad, og bestil avis hver dag. Bare det, at du skimmer avisen hver dag, gør dig i stand til at tale med om det meste.
• Hør P1, mens du ammer.
• Pod cast programmer i iTunes, og hør dem, når det passer dig.

5. Lær at smalltalke
Din bordherre er helt tom i blikket. Du er ellers i fuld gang med at fortælle levende om, hvordan junior er lige ved at lære at ligge på maven og om hvordan det er at være på barsel. Og før det har du underholdt med, hvor godt junior IKKE har sovet, og før det om dine overvejelser om hvilken klapvogn I skal vælge, og hvornår junior mon er stor nok til at sidde i den.
Psssst! Selv om vi har svært ved at forstå det, så er der faktisk nogen, der ikke synes, at vores lille vidunder er så interessant at høre om time efter time. Dag efter dag. Så hvis der kun ligger babyemner klar i udbakken, når du taler med andre, så er det på tide, at du lærer et gammeldags, velfungerende fif - smalltalk. Du skal ganske enkelt forberede et par emner, der ikke inkluderer børn, inden du går ud i virkeligheden. Her er en håndfuld, du altid kan tale om:

• "Tror du, vi får en ny regering ved næste valg?"
• "Har du set en god film, teaterstykke eller læst en god bog for nylig?"
• Vejret: Fortæl ligeud, hvad du mener om vejret i dag. Altid et godt emne, de fleste kan tale længe om.
• Giv et kompliment: "Sikke en smuk efterårsjakke, du har - hvor er den fra?"
• Bring euroen på banen: "Hvordan synes du, det går med den?"
• Overvej at anskaffe dig en hund (når dit barn er lidt ældre). Så kan du altid tale med andre hundeejere i timevis.
• Nye apps: "Har du nogle nye apps, du kan anbefale?"
• "Global opvarmning, hvad gør vi ved det?"
• iPhone: "Hvornår kommer den næste model?"
• "Hvor kan man leje en trailer?"

Læs også: Hold kontakten med arbejdspladsen

Læs også