https://imgix.femina.dk/media/7a913a5614c243a4a5fb46bbde338baf.jpg
Familieliv

Barsel - her får du en guide til smalltalk

18. marts 2010
af Christina Alfthan
Foto: Colourbox
Det hele kan hurtigt gå op i bleer, gylp og søvnmønstre, men det er altså ikke alles kop te! Her får du 5 tips til at smalltalk med folk, der ikke gider tale om babys univers

Er du på barsel og skal du mødes med nogen, der ikke gider tale om babys univers, men ingen panik, for det kan du sagtens klare. Tænk på, at smalltalk er den samme manøvre, som hunde gør, når de snuser til hinanden. Man tuner sig lige ind på hinanden, fortæller kommunikationsrådgiver Birgitte Sally:

Se nyheder mens du er på barsel
Forbered dig på forhånd ved at læse dagens avis og se nyhederne. Så er du tunet lidt ind på virkeligheden uden for hjemmet og kan tale med om aktuelle temaer.

Læs også: Barsel - sådan undgår du pip!

Forbered spørgsmål
Forbered et par spørgsmål, der kan bruges over for alle. Det kan være om bøger, du har læst, film du har set, noget du følger med i for øjeblikket - for eksempel klimadebatten eller noget helt andet. Sørg for at holde dig opdateret, mens du er på barsel. Gør dig klart, hvad din holdning er, så er du i overskud fra starten.

Start med komplimenter
Start med at tale om det, I har tilfælles i en positiv tone; som hvorfor I er, hvor I er, hvad der skal ske, vejret på vej derhen. Du kan også begynde med at komplimentere den anden.

Lyt med interesse
Lyt interesseret til, hvad den anden svarer, og prøv at kommentere i stedet for at stille et nyt spørgsmål. På den måde bliver det hurtigere en dialog og ikke en afhøring.

Brug associationer
Brug dine associationer i samtalen. Man kan helt naturligt springe fra emne til emne, når det er smalltalk. Det vil også få gang i den andens association og skabe en god kontakt.

Kilde: Birgitte Sally

Læs også:
Hold barsel i 3 år

Læs også