https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/baby/rejse-med-baby/rejse-med-baby-prim.jpg
Familieliv

Baby om bord: turen går til Paris!

23. september 2013
af Marie Falk Petersen
Har du en lille drøm om at tage til Paris med den kære lille? Og kunne du tænke dig at kombinere shopping, museumsbesøg og vindrikning med bleudskift og barnevogn? Som nybagt far eller mor, er tanken ofte, at man skal have planlagt alt, godt og grundigt før afrejse, og det er også en god idé, så her får du et par tricks til, hvordan du kan gøre din pariser-tur lettere, hvis du rejser med din baby. Nedenfor kan du læse alt det, som du behøver at vide, før du tager af sted.

Bleer og babymad
Lad os starte med det vigtigste først: bleer og babymad. Paris er på mange måder "mama-ville", og det er relativt let at finde internationale mærker som Pampers, når du skal købe bleer, men det er ikke altid lige let at finde et skiftebord på offentlige toiletter, her er det nemlig slet ikke på samme måde som i Danmark. Men byen er i udvikling, og du vil bemærke at det mange steder er acceptabelt at skifte din baby, uden alarm, netop på grund af det voksende antal af børnefamilier. Så du behøver ikke at være nervøs for, at pariserne vil se mærkeligt på dig, for de er vant til det.

Babymad er tilgængeligt i de fleste butikker, selv i små kiosker, og hvis du vil have økologiske fødevarer til din baby, er Paris det helt rigtige sted for dig; det kommer måske bag på de fleste, men udvalget af økologisk babymad er faktisk ret stort. Så selvom dit fransk er lidt rustent, og hvis du ønsker at vide, hvilke ingredienser der er i babymaden (indholdet er ofte lidt anderledes end herhjemme), så husk at medbringe en lille parlør (lille rejseordbog), så du kan få afklaret det, og hvis det ikke lykkedes, kan du altid lægge vejen forbi det nærmeste apotek, hvor apotekere vil være i stand til at oversætte til engelsk for dig.

Museumsbesøg
Paris har mange smukke parker man kan boltre sig i, uanset hvilken årstid det er. Det er let at bevæge sig rundt i parkerne, der er god plads og rar atmosfære, og det er oplagt at besøge, når du rejser med baby.

Men når det så er sagt, så er det lidt anderledes når vi kommer til museer. Her vil en smule mere planlægning være nødvendig. Den første ting, du bør overveje, hvordan man kommer frem til museet. Paris er ikke kendt for at have de mest børnevenlige metro-systemer, og metroen er ofte overfyldt og træng, og desuden er der kun få elevatorer og rulletrapper, som enten er meget smalle eller ikkeeksisterende. Så hvis du tænker at det bedste vil være at tage en taxa, så tænk om igen, de går nemlig sjældent med til at lægge barnevognen i baggagerummet, og det er slet ikke den billigste løsning. Den allerbedste løsning er at tage bussen, og selvom de også kan være fyldte, så tager de andre passagerer hensyn til barne- og klapvogne, og rejser sig op for dig, så du kan komme til.

Når det kommer til museumsturen, har samtlige museer i Paris både elevatorer og rulletrapper. De fleste tilbyder også gratis barnevogne, som kan lånes på museet. Og du kan næsten være helt sikker på at den lille vil værdsætte malerierne, skulpturerne, fotografierne og kunsten i almindelighed, det er meget spændende for unge, friske øjne, at komme på museumsbesøg, også selvom de ikke helt forstår, hvor de er henne, så du behøver ikke at føle dig skyldig, over at du går på museum, i stedet for at rulle en tur i parken. Målet med ferie er, at du kan nå begge dele.

Nogle museer har særlige udstillinger for småbørn, det gælder for eksempel steder som Cité des Enfants eller Børnemuseet ved Louvre. Se, hvad der er af muligheder; du vil garanteret finde noget som passer til din rejse med baby.

Café-besøg med baby
Du har været i parken, på museer, blevet ørn til busruter, bleskift og fundet lækker babymad. Men måske har du glemt noget helt essentielt? Nemlig at tænke på dig selv, så et cafébesøg med kaffe vil du ikke ramme helt ved siden af.
Ingen vil se forunderligt på dig, hvis du vælger en af de mest trendy cafeer i Le Marais, franskmændenes kærlighed til børn er nemlig større end baguette og ost til sammen, og nogle gange kan det være rart og nødvendigt for alle parter at få lov til at slappe af for en stund, specielt på en café, hvor der både er gummi-legetøj, Trip Trap-stole og termometer. Der findes et væld af baby-cafeer, så der er nok at vælge imellem, tjek eventuelt Que Les Enfants Jouent (ikke langt fra Gare de Lyon) eller Le Petit Bazar.

Pariserne er relativt forsigtige med amning i offentligheden, så det er rart at befinde sig et sted med andre ligesindede. Det kunne selvfølgelig være rart, hvis dette ikke var et problem, når man rejser med baby, men man skal lige se stedet lidt an, inden man går i gang med amningen.

Sov i fred og ro
Gab.. Efter en lang dag i den store by, er det er godt at hvile sig på et hotelværelse, både for dig og din baby. De fleste hoteller i Paris har barnesenge, som naturligvis er egnet til baby. Hvis du medbringer mere end ét barn, kan det nogle gange være lettere at leje en lejlighed eller finde et hotel med værelser, der tilbyder et køkken.
Le Marais er et hyggeligt område med få biler og små haver - perfekt til en god nats søvn og, eller en doven dag i solen. Stedet ligger inden for gåafstand til byens centrum, så du kan nemt skubbe barnevognen hele vejen fra hotellet til Notre Dame. Du kan også finde hyggelige områder omkring Latinerkvarteret, men undgå Montmartre, da området har en del stejle bakker.

Selve flyveturen burde gå smurt, så længe dit barn er over to uger. Både SAS og Norwegian har gode ordninger for familier. Læs mere om at rejse med baby på de respektive flyselskabers hjemmesider. Du finder gode flytilbud til Paris på flere forskellige hjemmesider, Expedia har for eksempel et stort udvalg af rejser til Paris. Hvis du søger yderligere generelle oplysninger om Paris, kan du finde det på turistinformations-sitet.

Bon Voyage!

Læs også