https://imgix.femina.dk/media/websites/mama-dot-dk/website/kendte-kvinder/kendte/anne-kejser/613x300annekejser.jpg
Familieliv

Anne Kejser: Jeg kan ikke tåle curlingbørn

2. oktober 2014
af Anne Romanelli
Foto: Allover
Om en måned bliver radio- og tv-værten Anne Kejser mor for første gang, når hendes kæreste føder dem en lille datter. Og Anne har en helt klar mening om, hvilken mor hun vil være.

Anne Kejser er kendt fra radioprogrammet 'Anne og de herreløse hunde' på ANR samt fra et hav af tv-programmer - bl.a. 'Slemme, slemme piger', 'Big Brother' og 'Vild med dans'.

Snart kan hun dog skrive endnu en rolle på sit cv, og det er samtidig den vigtigste af dem alle: Anne bliver nemlig mor for første gang, når kæresten Mette om en måneds tid nedkommer med en lille pige.

Ikke misundelig på gravide

Selvom Anne Kejser er helt bevidst om, at graviditet er en unik oplevelse for en kvinde, så er hun langt fra 'misundelig' på det, som Mette nu gennemgår.

- Jeg er ikke misundelig på gravide. Det er sikkert meget hyggeligt, men det er garanteret også tungt og trælst meget af tiden. Jeg kunne da godt tænke mig at mærke, hvordan det er, når en baby sparker, og man kan føle liv i maven, men så spørger jeg jo bare min kæreste, og hun forklarer så efter bedste formåen. Jeg tænker heller ikke over, at jeg ikke er barnets biologiske mor. Vores datter kommer til at lære os at kende på samme vilkår, så jeg skal såmænd også kaldes 'mor' ligesom min kæreste, siger hun til MAMA.dk.

'Jeg ville sikkert være en dårlig gravid'

Anne har i tidligere interviews fortalt, at det var en nem beslutning for parret, hvem der skulle bære deres barn. Mette ville gerne, mens Anne aldrig har haft 'voldsom trang' til det. Og det er vist også en god beslutning, hvis man skal tro Anne Kejser.

- Mette har været sindssygt heldig med sin graviditet. Hun har haft det godt hele vejen igennem og har slet ikke haft problemer. Jeg ville sikkert være en virkelig dårlig gravid, der bare ørlede ud over det hele! Hvis den eneste løsning var, at jeg skulle være gravid, så havde jeg da gjort det, men sådan var det altså heldigvis ikke, griner hun.

Alt er 'linet up'

Til gengæld har radio- og tv-værten helt styr på sin kommende morrolle. Alt er planlagt ned til mindste detalje, for Anne er et udpræget kontrolmenneske.

- Jeg er en kontrolfreak, og det er sikkert også fint at blive udfordret lidt på den kontrol, når vores datter kommer. Der er i hvert fald ikke den ting, jeg ikke har googlet i forbindelse med graviditeten, fødslen og alt det andet. Alt er også 'linet up' i børneværelset, og selvom folk har sagt 'lad nu være med at købe for mange ting fra starten af', så har vi vist rigeligt nu! Og skulle der mangle noget, så er det altså ikke sådan, at Baby Sam lukker, når babyen kommer ud, siger hun.

Kan ikke tåle curlingbørn

Anne har samtidig også helt styr på, hvilken type mor hun vil være.

- Jeg kan bedst lide selvstændighed - både når det kommer til børn og til voksne. Man skal kunne klare sig selv, og det skal min datter også kunne. Jeg kan ikke tåle curlingbørn, som bare har fået alt foræret af deres forældre. Det er helt forfærdeligt, synes jeg. Min datter skal kravle i træer, bygge huler og grave huller, og det betyder sikkert også et par ekstra besøg på skadestuen, men man lærer mest af de knubs, man får. Det bliver selvfølgelig under kyndig vejledning, og så får hun ellers lov til at prøve sig frem, siger hun og fortsætter:

- Der skal også være plads til en masse humor. Jeg elsker at have det sjovt med børn og lege med dem og drille dem. Humor er meget vigtigt for mig, og børn har altså også den fedeste humor allerede, når de er helt små.

Tager det hele med ro

De kærlige drillerier har Annes nevøer og niecer også nydt godt af, når hun har prøvet morrollen af på dem, og måske er de en del af årsagen til, at hun tager det hele med ophøjet ro.

- Der skal altså meget til, før man ødelægger et barn. Hvis jeg kommer bleen forkert på, eller hvis mælken bliver for varm, så skal det hele nu nok gå alligevel. Folk har jo fået børn før og fået det til at fungere. Så det skal vi nok også, siger Anne Kejser.

Med hensyn til den forestående fødsel kan Anne derimod ikke gøre meget andet end at 'være der' for sin kæreste.

- Jeg er ikke hovedpersonen i det 'show' - det er min kæreste og min datter. Jeg må bare se på, hvad jeg kan gøre i situationen og lette det hele så meget som muligt for min kæreste. Jeg skal i hvert fald nok stå for at pakke taske og få os afsted, når det sker!

LÆS OGSÅ:
Tine Baun: Dansen gør mig til en bedre mor
Nina Bendixen: Svært at være buttet på tv

Læs også