Anna Gaarslev
Familieliv

Anna Gaarslev: Den dag jeg var en dårlig mor ...

14. november 2017
af Birgitte Borup. Redigeret til web af redaktionen
Foto: Heidi Maxmilling
De fleste af os har nok et øjeblik eller to i livet som mor, som vi ser tilbage på med alt andet end stolthed. Her deler DR-korrespondent Anna Gaarslev en af sine.

Anna Gaarslev om den dag hun var en dårlig mor

– Mit officielle lavpunkt som mor husker jeg meget præcist. Det var i 2012, da jeg havde været på arbejde i to uger i USA. Jeg kom hjem en fredag eftermiddag, hvor min mand og jeg var inviteret til fødselsdag hos gode venner om aftenen. Jeg havde egentlig besluttet at melde afbud og blive hjemme hos ungerne, men min mand havde jo også savnet mig og ville gerne have mig med til fest, så jeg valgte den værst tænkelige løsning: At prøve at gøre alle glade. Jeg var hjemme i nogle timer, hvor jeg nussede børnene, og så hoppede jeg ellers i kjolen og de høje hæle. Da vi skulle hjemmefra, stod begge børn og græd, og den ene sagde: ”Kan du ikke bare ringe og sige tillykke?”. Det glemmer jeg aldrig! I bakspejlet forstår jeg ikke, at jeg tog af sted, men det gjorde jeg.

– Jeg havde det så elendigt til festen, at jeg begyndte at tude efter tre glas vin ... eeejj jeg får stadig en knude i maven, når jeg tænker på det. Det var jo mine egne behov og min indre festtrold, der vandt. Det var ganske enkelt ikke i orden. Efter den aften lavede jeg en ny regel: Jeg planlægger aldrig noget den første aften, når jeg vender hjem efter en rejse. Nu er børnene så store, at de ikke altid gider være hjemme hos mig, men jeg er stensikkert hjemme og til rådighed.

LÆS OGSÅ: Overskudsmødre er mest usikre

– Mit bedste råd til andre mødre, er at være dér, hvor du er. Hvis du kan mærke en stor modstand i din krop, så lyt til den. Men respektér også din egen ret til at have et spændende arbejde og lær samtidig dine børn, at man skal række ud efter det, man ønsker sig af livet. Hvis du rejser meget, så lad være med at skabe en negativ fortælling om savn og adskillelse. Dyrk i stedet glæden ved at se hinanden igen, og acceptér de vilkår, der er i familien. Mit arbejde giver mig jo også fri i længere perioder, og når jeg er hjemme, går jeg amok i lækker mad til familien og er meget til stede – og den del af mit job er børnene ret vilde med.

Anna Gaarslev, korrespondent, DR. Mor til en søn på ni og en datter på 12. Gift med Palle.

Læs også