https://imgix.femina.dk/media/article/9-ting-ingen-fortaeller-dig-om-livet-med-et-skolebarn_0.jpg
Familieliv

9 ting, ingen fortæller dig om livet med et skolebarn (… men vi gør)

4. maj 2018
af redaktionen
Foto: Panthermedia
Vi troede, det kun var vores barns liv, der ændrede sig, når de startede i skole. Men vi blev klogere.

Intranet. Det er lidt som med fødsler – du ved bare ikke helt, hvad det er, før du står midt i det (og har lyst til at skrige højt). Her kan et simpelt spørgsmål om fødselsdagsgaver snildt udvikle sig til 70 mails frem og tilbage, når eksistentielle spørgsmål som ”Skal hvert barn komme med én gave til 20 kroner eller skal vi samle ind til en stor gave?” skal besvares.

Tip: Der ligger ulideligt mange timers projektledelse i Intranet, så hvis du kan få din partner til at forstå, at han eller hun KLART er bedst til at løse den opgave, så vil du takke dig selv de kommende 9 år af dit liv.

Legeaftaler… det er hardcore projektstyring at få dén del til at spille, så alle er med og ingen bliver glemt. Det kan føles som en efteruddannelse i diplomati at navigere i alle venskaberne og - idet du serverer risengrød - huske om lille Gustav nu er laktoseintolerant.

Deres sprog! Fucking fuck. Det er tilsyneladende kun et øjeblik siden, de lærte at sige ”moar” – efter fem minutter i skolen er alt pludselig ”fucking”-et eller andet.

LÆS OGSÅ: 12 gode råd til SFO-start

Andre forældre ... der evner at snitte en haj ud af en vandmelon, som står på bordet til sommerfesten og smiler hånligt til dig, mens du sniger din købepizza ind over i det andet hjørne.

Tip: Det kan godt være, du ikke har tid eller overskud til at producere farvekoordinerede frugtspyd eller snitte figurer af hjemmelavet mad, men er det dig med pizzaen, er det højst sandsynligt din ret, der bliver spist først. Det kan nemlig være rart for de fleste tilstedeværende at spise mad fra et sted med en smiley-ordning af en eller anden art.

Forældrefesterne. Nej, den slags gjorde man ikke, da vi selv gik i skole, men i dag fester forældrene altså sammen. Uden børn. We kid you not. Og det ER rigtigt, at det hele glider lidt bedre, når forældrene kender hinanden. Forældremøderne bliver nemmere osv. Det er OGSÅ en undskyldning for at drikke sig fulde sammen – og vi skal jo nok se de forældre i de næste 9-10 år.

LÆS OGSÅ: 6 gode råd til skolestart

Tøjsmagen. Der var en gang, da vi kunne give lille Ida Marie yndige pasteller fra Kongens Sløjd på – og det kunne hun sådan set ikke gøre så meget ved. Nu vil skolebarnet pludselig have termogummistøvler, joggingbukser OG shorts på – krydret med en Elsa T-shirt.

Tip: Hver gang skolebarnet falder for en My-Little-Elsa-Hello-Spiderman-rædsel, så forklar dem, at det er nattøj. Og man har jo ikke nattøj på i skole. Det virker. Indtil de bliver gamle nok til at fatte den.

Hvor stort dit barn meget pludseligt bliver. De går ud af døren med skoletasken helt oppe i nakken, et lidt nervøst udtryk i ansigtet og klemmer måske din hånd hele vejen hen til klasseværelset … og så kommer de hjem og er vokset en halv meter - både i højden og oveni hovedet.

LÆS OGSÅ: Du ved, du er mor, når...

Læs også