Danish Crown
Annonce
Familieliv

7 ting, vi mødre bør stoppe med at skamme os over

26. januar 2023
Annonce for Danish Crown. Foto: Unsplash
Som mødre kan vi nemt komme til at føle os utilstrækkelige, og vi sammenligner hurtigt os selv med andre forældre baseret på et meget tyndt grundlag. Det bør vi stoppe med.
Danish Crown

Der er så mange ting, vi føler, vi burde. Vi burde hente tidligere. Vi burde bruge mere tid med vores børn, og vi burde elske hvert sekund af livet som mor. Vores forestillinger om mor-idealet giver os evig dårlig samvittighed, for forventningerne til os selv er ofte urealistiske.

Så hvad med, at vi skruer lidt ned for ambitionsniveauet og stopper med gang på gang at slå os selv oven i hovedet? Dermed ikke sagt, at du ikke skal stræbe efter at være en god mor – selvfølgelig skal du det – men du er helt sikkert i forvejen en langt bedre mor, end du giver dig selv credit for.

Her har vi samlet 7 ting, du uden tvivl ikke er alene om at have dårlig samvittighed over – men som du bør stoppe med nu.

“Mit barn bliver altid hentet som et af de sidste”

Følelsen af at forsømme sit barn, fordi man bruger tid på sit job, er nok en, de fleste kan nikke genkendende til. Men hey, vi lever ikke i 50’erne. Det er okay, at du har et job, du går op i! Og det er okay, at du bruger tid på det. Det er uden tvivl fantastisk at have en mor, der henter tidligt, men det er altså også fantastisk med en mor, der har det godt på sit arbejde.

“Jeg går ikke til babyrytmik og babysvømning med mit barn”

Vi ønsker alle det absolut bedste for vores børn, og derfor kan man hurtigt blive overvældet af dårlig samvittighed over ikke at møde op til hverken babyrytmik, babysvømning eller babysalmesang. Men sådanne aktiviteter kræver altså også et overskud og et hul i kalenderen. Og man kan ikke altid nå det hele. Lad baby svømme i kærlighed i stedet, og syng og dans derhjemme. Det behøver ikke være en decideret aktivitet for at tælle med i regnskabet.

“Jeg står sjældent klar med et hjemmelavet måltid”

Arbejdsdagen er slut. Nu skal der hentes i børnehaven, der skal handles ind, og så skal der laves et perfekt måltid mad, alt imens barnet skal underholdes. Men hvilket overmenneske er det lige, der kan jonglere alt det?

Der er absolut ingen skam i at ty til lettere og hurtigere midler for at undgå ulvetimens stress og jag. Eksempelvis kan du servere færdigretter fra Danish Crowns nye serie, hvori flere af retterne er nøglehulsmærkede og derfor sundere alternativer til traditionelle færdigretter. Kødet er dansk og friskt, og så kan du servere maden inden for 10-25 minutter. Den overskydende tid vil dit barn helt sikkert værdsætte.

I serien finder du blandt andet retter som favoritgryden herunder, boller i karry, gyros og en orientalsk inspireret One Pot Asian-ret.

https://imgix.femina.dk/2022-12-08/web_DC_Favoritgryde.jpg
Favoritgryden fra Danish Crown har her fået selskab af kartoffelmos, som gør det til en yderst børnevenlig og mættende ret.

“Mit barn græder i offentligheden”

“Åh, hende dér Rosa må være den perfekte mor, for hendes barn græder ALDRIG”. Giv slip på tanken. Alle børn græder og indimellem ustyrligt, højlydt og gennemtrængende – og Rosas barn har helt sikkert også gjort det, nok bare ikke i det supermarked, du handler ind i. Sug alle de medlidende blikke til dig frem for dem, du tolker som dømmende. De fleste har oplevet ulvetimens ubarmhjertighed, og dit barns gråd er ikke proportionelt med dine evner som mor.

“Jeg har stadig ikke fået købt de vinterstøvler …”

Vi er nu halvvejs gennem vinteren, og barnets vinterstøvler har stadig ikke købt sig selv eller blevet tryllet frem på magisk vis. Pis. I stedet må barnet vade rundt i de lidt for store sko, som er arvet fra storebror, hvori der er plads til et par ekstra tykke sokker, alt imens Rosa købte vinterstøvler til sit barn helt tilbage i september. Men hvad du måske ikke ved er, at Rosa brugte hele aftenen i Bilka for at lede efter dem, mens du i stedet havde kvalitetstid med dit barn.

“Jeg synes, det er hårdt at være mor”

Gu’ er det så. Og det er du slet ikke ene om at synes. Heldigvis ser vi på Instagram en tendens til, at flere deler ud af de knap så hyggelige, kærlighedsfyldte, fantastiske og “det er det bedste, der nogensinde er sket i mit liv”-sider af at være mor. For det er ikke altid fedt at være i søvnunderskud, at prioritere en anden over sig selv eller at lege med sit barn i timevis. Men det gør dig ikke til en dårlig forælder nogle gange at tænke sådan.

“Jeg bruger tid uden mine børn”

Det er let at lade sig overvælde af dårlig samvittighed, når man bestiller en weekendtur med kæresten eller veninderne – for slet ikke at tale om, når man senere efterlader barnet i bedsteforældrenes varetægt. Men man kan sagtens have brug for at få ladt batterierne op uden børn, og på den måde kommer du hjem propfyldt med energi og overskud til igen at lege, kramme og nusse.

Færdigretter fra Danish Crown

Frisklavede færdigretter fra Danish Crown

Med færdigretterne fra Danish Crown kan du få et frisklavet, familievenligt måltid på under 15 minutter. Kødet er dansk, og så er det allerede krydret og skåret, så du blot skal mikse det med det grønne tilbehør. Flere af produkterne i serien er nøglehulsmærkede og et sundere alternativ til traditionelle færdigretter, da de indeholder mange fibre og fuldkorn og har et mindre indhold af fedt, sukker og salt – helt uden at gå på kompromis med den gode smag. Se mere her.

Læs også