7 sjove, gratis efterårsaktiviteter, du kan lave med børnene
Annonce
Familieliv

7 sjove (og gratis) efterårsaktiviteter, du kan lave med børnene

4. oktober 2021
Annonce for Primigi
Det kan godt være, det er blevet koldere, men der er altså stadig en masse at lave udenfor! Få idéer til hyggelige aktiviteter i børnehøjde, der er perfekte til efterårsferien.
primigi

Efterårsferien lurer lige rundt om hjørnet, og snart står den på en uges fri med børnene. Er du usikker på, hvad I skal lave, så kan du blive inspireret her, hvor vi kommer med syv forslag til gratis glæder, der alle tager afsæt i naturen. For vi er altså langt fra færdige med at brænde krudt af udenfor! Med den rigtige påklædning er der ikke det, der ikke kan lade sig gøre – og så er det jo så dejligt bagefter at krybe sammen indenfor med en kop varm kakao.

1. Lav kastanjedyr

At lave kastanjedyr er en ægte efterårsklassiker. Tag hen til et kastanjetræ i nærheden, og saml sammen til flere timers indendørs hygge. Kastanjedyr kan laves i alle mulige afskygninger og på forskellige niveauer, så alle kan være med.

Det mest simple kastanjedyr må være pindsvinet: Brug blot en enkelt kastanje, og tryk en masse tændstikker ned i ”ryggen” på den. Du kan også sætte flere kastanjer sammen og lave en hest, et dådyr eller et tusindben. Et sjovt tip er at gemme kastanjernes skaller – de udgør ret fine hatte til dine kastanjedyr.

2. Tag ud på geocaching

Det er ikke altid, at ordet ”gåtur” klinger så godt hos børnene, men det gør ordet ”skattejagt” til gengæld! Hvis I prøver geocaching, kan I kombinere de to. Hent blot en geocaching-app, og så kan I ellers følge GPS'ens anvisninger rundt i nærområdet og gå på jagt efter gemte skatte. Skattene indeholder ofte små hilsner og souvenirs fra andre, der har været forbi, så husk også gerne at medbringe jeres egne små ting, som I kan putte i skattekisten.

3. Gå på jagt i naturens skatkammer – og slip din indre kunstner løs

Skovbunden vrimler med smukke, brune og gyldne efterårsblade i alverdens forskellige former og størrelser. Saml dem ind, og brug dem til at lave smukke efterårskranse, eller lav jeres egne personlige kunstværker. Find en masse papir, glimmer, tuscher, lim, vandfarver, og hvad I nu ellers kan finde på, og så er det bare om at komme i gang: Lim bladene fast på et stykke papir, og tegn rundtom, eller tegn og mal direkte på bladene.

I kan også gå en tur på stranden og samle sten ind, som I kan male på og forvandle til fine mariehøner, bier eller abstrakte kunstværker.

4. Lav snobrød over bål

Efteråret er helt perfekt til bålhygge – det er nemlig endnu ikke blevet for koldt, men alligevel koldt nok til at man virkelig sætter pris på de varme flammer og gløder. Sæt jer sammen under tæpperne og fortæl røverhistorier, mens I kigger ind i bålet.

I kan også lave snobrød, popcorn, pandekager eller skumfiduser over bål – det er så hyggeligt, og så er det en nem måde at gøre frokosten eller eftermiddagssnacken lidt mere spændende på.

5. Gør klar til halloween

Halloween er lige rundt om hjørnet, så det er oplagt at kaste sig over forberedelserne i efterårsferien. Der er mange forskellige projekter, I kan kaste jer over, f.eks. kan I lime vatpinde fast på et stykke sort papir, så de ligner et skelet, eller I kan lave spøgelser på perleplader. Der er selvfølgelig også den klassiske udskæring af græskarhovedet.

6. Lav huler i haven eller skoven

Der er ikke noget som en god gammeldags leg udenfor, og alle lege er altså bare bedre med en god hule at være i! Byg den blandt træer og buske, og medbring evt. et par tæpper, der kan fungere som tag. I kan også samle blade eller mos ind til gulvet og plukke en vild buket til pynt. Hvem ved, måske dagens frokost skal indtages i de hyggelige omgivelser?

7. Leg i regnvejret

Hvis vi lige glemmer al oprydningsarbejdet et øjeblik, så er regnvejr altså ikke lig med indevejr – til gengæld er det lig med masser af sjove vandpytter, I kan hoppe rundt i. I kan også medbringe spand og skovl og lege i vandpyttens kant, akkurat som vi gør det om sommeren ved hav og pool.

Alle disse udendørsaktiviteter er selvfølgelig meget sjovere, hvis fødderne holder sig tørre og varme undervejs. Efteråret og vinterperioden kræver et par gode støvler, og med Gore-Tex-støvlerne fra Primigi er børnene godt sikret mod al slags vejr. Tag et kig på nogle af de forskellige modeller her.

Gode støvler til børnene

Støvler til mange timers udendørs leg

Med Gore-Tex-støvlerne fra Primigi kan børnene gå efteråret og vinteren i møde med stil – og frem for alt med fodtøj, der både er komfortabelt og praktisk. Gore-Tex-teknologien sikrer støvlerne god åndbarhed og gør dem samtidig vandtætte, så børnenes fødder holdes tørre uden at blive overophedede. Perfekt til børnene, der bevæger sig meget og bruger mange timer på udendørs leg. Se mere her.

Læs også